Най-малко двама души са починали в резултат на горещото време

...
Най-малко двама души са починали в резултат на горещото време
Коментари Харесай

Високите температури в Индия взеха жертви

Най-малко двама души са умряли вследствие на горещото време в южния щат Керала, Индия съобщава Българска телеграфна агенция.

Смъртните случаи са на деветдесетгодишна жена и петдесет и три годишен мъж, които са получили топлинен удар. Щатът Керала е малтретиран от високи температури, достигащи до 41,9 градуса по Целзий - с близо 5,5 градуса по-високи от междинните за интервала.

„ Все още не сме удостоверили дали гибелта (на мъжа и жената) се дължи на горещите талази. В момента тече медицински развой за установяване на повода за гибелта “, споделя Шекар Курякосе от службата за справяне с бедствия в щатската столица Тируванантапурам. Властите в Керала по-рано предизвестиха локалните поданици да вземат ограничения, като да вземем за пример не излизат навън. В прилежащия щат Тамил Наду локален политик раздава пресни плодове и студени питиета в районната столица Ченай.

Учени настояват, че по-честите, по-тежки и по-продължителни горещи талази през летните месеци се дължат на климатичните промени. Индийската метеорологична организация предвижда още горещи талази от април до юни, когато е дъждовният интервал и температурите нормално спадат.

В източния щат Одиша температурите през вчерашния ден стигнаха до 44,9 градуса по Целзий – връх за месец април. Директорът на районната работа по публично здраве Ниранджан Мишра съобщи, че минимум двама души са умряли от безоблачен удар. В прилежащ Бангладеш, където температурите превишиха 43 градуса, управляващите още веднъж затвориха всички съществени учебни заведения и други образователни заведения в близо половината окръзи в страната, в това число в столицата Дака.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР