Истеричното поведение на ПП и ДБ буди съмнение за изборни

...
Истеричното поведение на ПП и ДБ буди съмнение за изборни
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов: Социалните мерки в бюджета са приоритет на БСП

Истеричното държание на Политическа партия и Демократична България буди подозрение за изборни операции
„ Предложенията на Българска социалистическа партия са фрапантни. Още преди няколко седмици предложихме наказванията за каналджийство да бъдат близо 2 пъти по-строги. Затворът от 1 до 6 години да стане от 5 до 10, а санкциите, които сега са от 5 до 12 хиляди да станат от 10 до 50 хиляди. Да се носи отговорност и при избрани случаи да има изземване на цялото имущество, с цел да може на хората, които провеждат тази активност да им стане ясно, че ще бъдем безусловно безпощадни. Внесохме тези промени доста преди другите да бяха коментирали тематиката. За жал през днешния ден го предложихме да бъде гледано в Правна комисия, само че сътрудниците от Демократична България, Политическа партия и „ Възраждане “ не са подкрепили законопроекта и за 1 глас не се е стигнало до разглеждане. “ Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ и учредителен секретар на партията Борислав Гуцанов по БТВ Радио.

Според него министър Демерджиев прекалява в изявленията си и напомни, че неговата оставка към този момент е била поискана от парламентарната група на Българска социалистическа партия. „ Единственото, което не чухме от него е каква отговорност носи той. Дават се оставки на основен секретар и зам.-министър, а никой не разяснява промените в Гранична полиция, които са направени персонално от министъра на вътрешните работи “, добави Гуцанов във връзка с обстановката на засилен мигрантски напън в България.

„ Правителство на малцинството е допустимо, когато не доближават няколко депутата. Но, когато имат 73 народни представители – ами това е под 1/3 от Народното събрание. Добре е да си мерят приказките и опциите. Още повече, когато обстановката е задоволително сложна в България. В Българска социалистическа партия считаме, че би трябвало да се направи всичко допустимо, с цел да има постоянно държавно управление. Трябва да се види кои са най-важните цели. Затова ние предложихме първо да се гледа бюджета на страната и кое е най-важното в него – обществените ограничения. Затова предложихме минималната заплата да стане 50% от междинната, безвъзмездни медикаменти за децата до 14 години, безвъзмездни учебници до 12 клас. А пенсиите да бъдат преизчислени със междинните приходи за 21-ва година. Според нас едно от най-важните неща за развиването е енергетиката. Трябва да се лимитират непрекъснато покачващите се цени и можем ли да стартираме строителството още веднъж на атомните ни централи “, разяснява националният представител от левицата за ограниченията на Българска социалистическа партия и разновидностите за сформиране на работещ кабинет.

Социалистът напомни, че първото входирано предложение в 48-ото Народно събрание е било за новите 8 самолети F-16 в случай, че не сме получили първите, за които сме платили 2.2 милиарда лв.. „ А желаят незабавно да вземем вторите за 2.5 милиарда Да не приказваме, че цените са прекомерно високи по отношение на това, което получават другите страни членки “, добави той.

Гуцанов изясни, че в цяла Европа се гласоподава с хартия и прикани народните представители да мерят с един критерий. „ В цялата Европа гласоподават с хартия и дано мерим с един критерий. Ние даже сме една концепция по-напред, тъй като резервираме машинното гласоподаване. Това истерично държание на Демократична България и Политическа партия почва да буди доста подозрения за избрани операции. Когато става дума за хартиената бюлетина аз мисля, че по-скоро би трябвало да се каже за обединението на войната. Защото това е доста по-опасното за страната ни. В Политическа партия разясняват какъв брой била значима диверсификацията и по какъв начин сме се отървали от съветския газ. Например Финландия беше наказана да заплати 300 млн. на съветската страна, тъй като са отказали заплащанията в рубли и сега ние сме пред същата обстановка. Но при нас цената ще бъде доста по-голяма. Ето това е разграничителна линия, която е доста сериозна “, заключи той за настоящата политическа конюнктура.

„ Важно е да не вкарваме страната във война и да имаме евтини енергоизточници. Но не и да се прехвърлим от съветско на американско гориво, което е доста по-скъпо. Важните моменти за стопанската система са енергетиката и селското стопанство, с цел да има задоволително занаят при хората и да върнем повече от тях по дребните обитаеми места. Трябва да се върви към повече страна и повече мисъл за всяко едно българско семейство, с цел да има непоклатимост в страната ни “, сподели в умозаключение Борислав Гуцанов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР