Испанският вестник "Паис" публикува предполагаемите отговори на НАТО и САЩ

...
Испанският вестник "Паис" публикува предполагаемите отговори на НАТО и САЩ
Коментари Харесай

Скандал! Испански вестник публикува таен документ между САЩ и Русия

Испанският вестник "Паис " разгласява хипотетичните отговори на НАТО и Съединени американски щати на предложенията на Русия за нови съглашения за сигурност.

Тези отговори към момента не са огласени публично. Автентичността на оповестените документи обаче бе доказана пред ДПА от източници от НАТО.

В своите отговори Вашингтон и Алиансът дават ясно да се разбере, че множеството съветски оферти са неприемливи. В същото време НАТО и Съединени американски щати оставят отворена вратата за съответни договаряния и нови съглашения.

Става ясно, че Вашингтон е подготвен да разиска заричане да не разполага ракети с наземно базиране или военни сили в Украйна, в случай че Русия поеме съответните задължения. Освен това Съединените щати и съдружниците им от НАТО са подготвени да обсъдят и реципрочни ограничения за отбягване на рискови произшествия по въздух и море и да подхващат ограничения, с цел да успокоят Москва, че в Румъния и Полша не са ситуирани крилати ракети "Томахок ", заяви Ройтерс.

Съединени американски щати от дълго време настояват, че европейският противоракетен щит на НАТО в Румъния и Полша няма за цел да поразява съветски ракети, а да пази от закани от Иран и Близкия изток. НАТО и Съединени американски щати приканват Русия да постави завършек на актуалното скупчване на войски на границата с Украйна, като споделят, че това е нужна причина за провеждането на сполучливи договаряния. В отговора на НАТО се акцентира, че това изискване е от главно значение за реализиране на забележителен прогрес.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отхвърли да разяснява изтеклите документи. Руската страна не е разгласила нищо, сподели единствено той, представен от АП.Руското министерство на външните работи отхвърли пред РИА Новости да удостовери или да отхвърли достоверността на появилите се в интернет документи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР