Испанският тенисист Карлос Алкарас спечели титлата на турнира по тенис

...
Испанският тенисист Карлос Алкарас спечели титлата на турнира по тенис
Коментари Харесай

Алкарас свали Джокович от върха в ранглистата

Испанският тенисист Карлос Алкарас завоюва купата на шампионата по тенис " Куинс Клъб " в Лондон с награден фонд 2,195 милиона $ и от новата седмица ще се върне на върха в ранглистата на АТР. Алкарас се наложи над австралиеца Алекс де Минор с 6:4, 6:4 за час и 36 минути игра.
 Алкарас стигна до финала в
Алкарас стигна до финала в " Куинс Клъб "

Испанецът ще спори за купа с Алекс де Минор

За Алкарас, който изпреварва Новак Джокович на върха в класацията на най-хубавите експерти, това е и първа купа на тревни кортове въобще. Но пък през сезона към този момент може да се похвали с пет трофеи общо и се изравнява на върха на Тура с Даниил Медведев (Русия).

На влиятелния шампионат Куинс той се нуждаеше от тайбрек в последния сет, с цел да се избави против Артур Риндеркнех в първия си мач, 20-годишният Алкарас стигна до купата без да загуби сет през останалата част от седмицата

Мачът предложи класическо надиграване на трева и вместо класическото сервиране и търсене на волета, както непрекъснати офанзиви на мрежата, двамата се бореха главно от началната линия, изпращайки оптимално сложни топки по ъглите.

Мачът през днешния ден беше решен от по един пробив във всеки сет. Испанецът подходи по-практично в цялата среща. Най-напред той избави двете точки за пробив, с които се сблъска, и осъществя двете благоприятни условия, които си обезпечи. Той дръпна с 5:4 в първия сет, възползвайки се от разконцентрираните дейности на австралиеца. Гейм по-рано Де Минор можеше да поведе, само че пропусна на два пъти да вземе преимущество. И беше осъден неотложно.

Вторият сет беше решен в петия гейм, при първата разкрила се такава опция за Алкарас. Той проби подаването за 3:2 - при първата такава алтернатива, а по-късно затвърди подаването си. До края на частта и двамата бяха постоянни на начален удар, което не промени хода на мача.

" Не започнах добре шампионата, трябваше да уточнявам придвижванията си в идващите мачове. Но пък приключих с купа и това е най-хубавият метод, с цел да отида на Уимбълдън. Тенисът е моят живот, всичко за мене. Затова когато излизам на корта се усмихвам и се любувам на всяка секунда. И се пробвам да върша хората щастливи като гледат тенис на най-високо равнище ", съобщи след края на мача Алкарас в изявлението от корта.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР