Испанският тенисист Карлос Алкарас призна, че е изненадан от това,

...
Испанският тенисист Карлос Алкарас призна, че е изненадан от това,
Коментари Харесай

Алкарас: Никога не съм мислил, че ще стана номер едно толкова бързо

Испанският тенисист Карлос Алкарас призна, че е сюрпризиран от това, че е станал лидер в международната класация на едвам 19-годишна възраст.

От тази седмица неговият съотечественик Рафаел Надал е номер 2 в класацията на АТР, като за първи път двама испанци са на върха на международния тенис.

" За мен значи доста да бъда част от испанската история. Да имаш двама играчи на върха е полуда. Мисля, че при започване на годината споделих, че задачата ми е да бъда в топ 15, а в този момент съм номер 1. 

От в този момент до края на годината ще имам няколко положителни шампионата. Целта ми е да покажа най-хубавата си страна на тях. Никога не съм мислил, че ще стана първа ракета толкоз бързо “, съобщи 19-годишният Алкарас пред " Евроспорт ".

Алкарас стана най-младият номер 1 в света в историята през септември, откакто завоюва първата си купа от " Големия шлем " в Съединени американски щати. Той има общо 6 трофея от шампионати на АТР на сингъл.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР