Испанският премиер Педро Санчес ще поиска от китайския президент Си

...
Испанският премиер Педро Санчес ще поиска от китайския президент Си
Коментари Харесай

El Mundo: Испанският премиер ще поиска от Си Дзинпин да не доставя оръжие на Русия

Испанският министър председател Педро Санчес ще изиска от китайския президент Си Дзинпин по време на среща в Китай в петък да не трансферира оръжия на Русия, написа вестник.

Изданието отбелязва, че кабинетът на министрите на кралството е доста положително надъхан към обстоятелството, че Пекин се е отказал от " пасивната си позиция " във връзка с спора в Украйна, с цел да взе участие интензивно в търсенето на решения за разрешаването му.

Според вестника испанското държавно управление счита, че спорът може да продължи през актуалната година и 2024 година В тази връзка Мадрид е подготвен да продължи да поддържа Киев. Правителствени източници на изданието не изключват помощ под формата на бойни самолети, която Украйна изиска. По-рано управляващите на кралството обявиха, че Испания няма да доставя бойни самолети на Киев.

Испанският президент похвали обстоятелството, че управляващите в Пекин са засилили дипломатическите контакти с публични лица от други страни, което отразява " висока степен на отговорност ", за която той желае да " способства ".

„ Гледните ни точки може да са разнообразни в някои области, само че би трябвало да продължим да построяваме мостове и да усилваме взаимното си доверие “, акцентира Санчес.

По време на речта си пред претъпкана аудитория испанският водач изясни, че през последната седмица се е срещнал с 40 водачи от три континента и че във всички диалози е поддържал общия знаменател на " желанието за мир, непоклатимост и разцвет ". Както той твърди, „ никой не желае да има икономическа фрагментация или война “.

Санчес направи тези изказвания на форума, управляван от секретаря на Организация на обединените нации Бан Ки Мун, който се организира до този петък на остров Хайнан, в южната част на страната, с повече от 2000 представители от 40 страни, в това число китайския министър председател.

Отвъд съответното наличие на мирния проект в Пекин, в изпълнителната власт на Санчес правят оценка доста позитивно това, че Китай изостави своята „ пасивна позиция “ във връзка с спора, с цел да поеме водеща роля и да взе участие интензивно в търсенето на решения, както беше поискано от испанския президент в двустранната среща, която той организира на срещата на върха на Г-20 в Бали предишния ноември. Те смятат, че нейният потенциал на международна мощ е от значително значение за преустановяване на война с опустошително влияние в световен мащаб и акцентират изключително въздействието, което може да окаже върху Владимир Путин, с цел да го убеди да се откаже от настъпателните си дейности в Украйна.

Мадрид също счита за значимо Си Дзинпин да разиска обстановката с украинския президент Володимир Зеленски.

Москва неведнъж е подчертавала, че вътрешният военно-промишлен комплекс се оправя със дилемите на специфичната военна интервенция в Украйна и не се нуждае от задгранични доставки.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР