Испанският парламент прие Закон за сексуалното и репродуктивното здраве, предадоха

...
Испанският парламент прие Закон за сексуалното и репродуктивното здраве, предадоха
Коментари Харесай

Испания прие Закон за сексуалното и репродуктивното здраве

Испанският парламент одобри Закон за половото и репродуктивното здраве, предадоха международните организации. Той разрешава на девойки на възраст 16 и 17 години да правят аборт без родителско единодушие.

Също по този начин за първи път в европейска страна се регламентира заплатен отпуск, финансиран от страната, за дами, които страдат от дисменорея.

Министърът на равенството Ирене Монтеро изрази удовлетворението си от гласуването на закона в Народното събрание.

През май лявото съдружно държавно управление на страната внесе законопроекта, против който се опълчиха съперници на абортите и католическата черква. Целта на измененията беше гарантирането на достъпа до аборти на млади девойки и дестигматизирането на менструалното здраве.

Новият закон отстранява също по този начин наложителния тридневен интервал за „ размисъл “ за дами, които желаят да прекратят бременността си, отстранява и нуждата тези на възраст 16-17 години да получат единодушието на родител или аставник за аборт. Това условие беше въведено от държавното управление на консервативната Народна партия през 2015 година

Той също по този начин включва право на заплатен отпуск за бременни дами от 39-та седмица, подсигурява разпространяването на безвъзмездни артикули за хигиена на дамата в публични институции като учебни заведения, затвори или здравни центрове и дефинира сурогатната бременност, която е противозаконна в Испания, като форма на принуждение против дами.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР