Испанският министър-председател Мариано Рахой заяви днес, че няма да свика

...
Испанският министър-председател Мариано Рахой заяви днес, че няма да свика
Коментари Харесай

Испанският премиер Мариано Рахой няма да свика предсрочни избори

Испанският министър-председател Мариано Рахой съобщи през днешния ден, че няма да свика предварителни парламентарни избори , откакто две партии заплашиха да смъкват държавното управление поради корупционно дело против членове на партията му и, в което арбитър сложи под подозрение истинността на показанията му, съобщи Ройтерс.
 
Рахой сподели, че Испания се нуждае от политическа непоклатимост , с цел да резервира мощното икономическо възобновяване, на което се радва страната, и че ще прослужи четиригодишния си мандат. " Искането за избор на съмнение е в прорез с политическата непоклатимост , от която страната ни се нуждае, и с икономическото възобновяване. Лошо е за Испания ", сподели министър председателят в предавана по малкия екран конференция.
 

Вчера съд в Испания осъди 29 предприемачи и някогашни публични лица от Народната партия на Рахой за разнообразни закононарушения, измежду които машинация, укриване на налози и пране на пари в границите на противозаконна скица, която спомагала за финансирането на партията. Това даде мотив на социалистическата съпротива да изиска избор на съмнение против държавното управление на Мариано Рахой.
 
Искането беше подкрепено от антисистемни и крайнолеви партии в Народното събрание, а демократичната партия " Сиудаданос " ( " Гражданите " ) прикани премиера да насрочи предварителни парламентарни избори, с цел да не дойдат на власт социалистите чрез вота на съмнение.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР