Испанският крал Фелипе Шести реши засега да не започва нов

...
Испанският крал Фелипе Шести реши засега да не започва нов
Коментари Харесай

Кралят на Испания няма да започва нов кръг от консултации по сформиране на правителство

Испанският крал Фелипе Шести реши към този момент да не стартира нов кръг от съвещания с водачите на политическите партии за съставянето на държавно управление, съобщи ТАСС. Това се споделя в публикувано през днешния ден известие на кралския двор за резултатите от срещата на монарха с председателката на Конгреса на депутатите (долната палата на парламента) Меричел Батет.

Отбелязва се, че по този метод президентът дава на политическите сили време да се опитат да реализират съглашение по отношение на избирането на бъдещия министър председател, съобщи Българска телеграфна агенция.

В четвъртък Конгресът на депутатите не можа да утвърди при наново гласоподаване кандидатурата на и.д. шефа на държавното управление, водача на Социалистическата партия Педро Санчес за министър председател.

Сега показаните в Народното събрание политически сили имат два месеца, с цел да се опитат да реализират единодушие по този въпрос. През този интервал водачът на социалистите може още веднъж да се опита да получи доверие в Конгреса. Ако в открития период по този начин и не бъде одобрен министър председател, двете камари на Народното събрание ще бъдат разпуснати и ще бъдат свикани изключителни избори, които може да се състоят през ноември. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР