Испанските власти решиха да поставят трета доза ваксина срещу COVID-19

...
Испанските власти решиха да поставят трета доза ваксина срещу COVID-19
Коментари Харесай

Трета доза ваксина срещу COVID-19 в домовете за възрастни в Испания

Испанските управляващи взеха решение да слагат трета доза ваксина против COVID-19 на жителите на старешки домове в страната, заяви здравното министерство, представено от организация Франс прес, на която се базира Българска телеграфна агенция.

Комисията по публично опазване на здравето към министерството реши да се слага „ спомагателна доза на хората, живеещи в старешки домове, поради нежното им здраве, съществуването на доста болести и обстоятелството, че живеят в затворени пространства “, се показва в официалното съобщение на здравното министерство.

Испанските домове за остарели хора бяха съществено наранени от пандемията, изключително по време на първата вълна напролет на 2020 година

Тази трета доза ще бъде прилагана и при други групи хора в риск като пациенти с трансплантации или пациенти, подложени на лекуване, което отслабва имунната система, добави министерството.

С решението да имунизира жителите на старешки домове Испания следва образеца на страни като Франция.

Някои други страни като Израел взеха решение да слагат подсилваща доза ваксина на хора над 12-годишна възраст, а английското държавно управление разгласи във вторник, че идната седмица ще предложи трета доза ваксина на лица над 50 години и на медицинския личен състав.

Испания към този момент е ваксинирала изцяло 75% от популацията си, което я слага измежду водещата група европейски страни по този индикатор.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР