Испанските сили за сигурност откриха предполагаем експлозив, скрит в пощенска

...
Испанските сили за сигурност откриха предполагаем експлозив, скрит в пощенска
Коментари Харесай

Проверяват поредна пратка с взрив в Испания, премиерът Санчес също получил опасно писмо

Испанските сили за сигурност откриха хипотетичен експлозив, прикрит в пощенска пратка, адресирана до военновъздушната база в Торехон де Ардос, близо до Мадрид, заяви министерството на защитата, представено от Ройтерс. По този метод бе доказана информация, появила се тази заран във в. „ Мундо “.

След като пратката била сканирана с рентген, станало ясно, че в нея има механизъм, се споделя в изказване на министерството.

Понастоящем полицията към момента проучва наличието на пратката. Ден по-рано бяха открити две бомби в пощенски колета, едната от които адресирана до украинското посолство в Мадрид, а другата - до оръжейна компания в Сарагоса.

Първата от двете колета експлодира и рани леко охранител в украинското посолство.

Испанският министър-председател Педро Санчес също е получил предходната седмица пратка със заложена бомба, която е била „ сходна “ на тази, която се взриви в сряда в посолството на Украйна в Мадрид, оповестиха от вътрешното министерство.

Пликът, „ съдържащ пиротехнически материал “ и адресиран до Санчес, е дошъл на 24 ноември и е бил " открит и обезвреден от службите за сигурност ", се добавя в изказването.

Вчера в украинското посолство в Мадрид избухна детонация, при която бе ранен един човек. Експлозивите са били в пратка, която жертвата е получила. Пострадалият е откаран по неотложност в болница.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР