Испански учени проведоха проучване сред 30 000 души, вследствие на

...
Испански учени проведоха проучване сред 30 000 души, вследствие на
Коментари Харесай

На кои болести сме по-податливи в зависимост от месеца на раждане

Испански учени организираха изследване измежду 30 000 души, в резултат на което откриха връзка сред месеците на раждане и някои заболявания.

Сезонните промени в ултравиолетовите лъчи, равнищата на витамин D, вирусите и алергиите могат да повлияят на развиването на плода, изясняват те. Например, производството на витамин D в организма дефицита при бебета, родени през зимните месеци, като това може да има продължително влияние върху тяхното психическо и физическо здраве, написа Дейли Мейл.

„ В това изследване открихме доказателства за забележителна връзка сред месеците на раждане и появяването на 27 хронични болести, както и на дълготрайни здравословни проблеми. Освен това, болесттите протичат по друг метод според от това дали детето е момче или момиче ”, изяснява професор Хосе Антонио Кесада, създател на проучването.
Ето и на кои заболявания сме по-податливи според от месеца на раждане:
ЯНУАРИ - децата от мъжки пол по-често като възрастни страдат от запек, болки в долната част на гърба и язва на стомаха. Жените, родени през този месец, страдат от мигрена, менопауза и са склонни към сърдечни пристъпи.

ФЕВРУАРИ - момчетата по-често страдат от проблеми с щитовидната жлеза, сърце и остеоартрит. Жените също са предразположени към остеоартрит, проблеми с щитовидната жлеза, само че също по този начин и със съсирването на кръвта.

МАРТ - момчетата са по-склонни към астма, катаракти, сърдечни проблеми, а дамите - към артрит, ревматизъм и запек.

АПРИЛ – мъжките априлски бебета в по-късен стадий от живота имат проблеми с астмата, щитовидната жлеза и остеопорозата, а дамите - с бронхит, тумори и остеопороза.

МАЙ - момчетата са по-податливи на меланхолия, астма и диабет, а дамите - на хронични алергии, остеопороза и запек.

ЮНИ - момчета, родени през юни страдат по-малко от останалите от меланхолия и болки в кръста. Но те по-често имат сърдечни болести, катаракта и продължителен бронхит спрямо други мъже. Сред дамите, родени този месец, има 33% по-малък риск от мигрена и 35% по-малък риск от развиване на менопаузни проблеми спрямо дамите, родени през останалата част от годината. Но пък са по-предразположени към артрит, инконтиненция и ревматизъм.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР