Испанската ваксина срещу коронавирус ще бъде готова до средата на

...
Испанската ваксина срещу коронавирус ще бъде готова до средата на
Коментари Харесай

Испанската ваксина срещу Covid ще e готова до средата на годината

Испанската ваксина против ковид ще бъде подготвена доникъде на годината, удостовери министър председателят Педро Санчес. Страната се бори с шеста вълна на пандемията - растеж на инфектираните и смъртните случаи.

За седмица случаите на заразяване с Covid в Испания са съвсем милион, като общо за пандемията надвишиха 8 милиона. За първи път от март предходната година има над 200 умряли с вируса за денонощие. Общо смъртните случаи с Covid в 47-милионната страна са над 90 хиляди.

В страната към този момент е налична четвърта доза ваксина за хората от уязвими групи. Тя се слага пет месеца след третата, която към този момент могат да си сложат всички над 18 години. Над 40 милиона от испанците са ваксинирани с най-малко една доза, а 36 % - и с бустерна. От през днешния ден влезе в действие оптималната цена от 2,94 евро на антигенния тест.

Частично облекчение на рестриктивните мерки започнаха управляващите в Нидерландия . От през днешния ден още веднъж отварят магазините за нехранителни артикули, само че до 5 следобяд и с стеснен потенциал. Пак чакат гости фитнесите и фризьорските салони. Работеща в един от тях споделя:

" Най-много ми липсва обществения живот, когато сме затворени. Научих се да оценявам дребните неща, които одобрявах за даденост - да отида на заведение, да изляза с другари. Сега знам, че мъчно мога да възнамерявам бъдещето ".

До четирима души могат да се събират на открито, в затворени пространства - двама. Заведенията и културните институции обаче остават затворени най-малко до 25 януари, разгласи министър председателят Марк Рюте.

Властите в Пекин оповестиха за случай на Омикрон. С карантина за милиони хора, анулация на вътрешни полети и затваряне на заводи Китай се бори да ограничи разпространяването на ковид преди зимната олимпиада през февруари.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР