Испанската прокуратура ще повдигне обвинение за продължителна корупция срещу Барселона,

...
Испанската прокуратура ще повдигне обвинение за продължителна корупция срещу Барселона,
Коментари Харесай

Испанската прокуратура ще обвини Барселона и Бартомеу в продължителна корупция

Испанската прокуратура ще повдигне обвиняване за продължителна корупция против Барселона, някогашния клубен президент Джосеп Мария Бартомеу и членове на неговото управление, оповестява “Ел Паис ”.

Причината за обвиняването са заплащанията на стойност близо 7 млн. евро, които в Барселона са създали в интервала 2001-2018 година към тогавашния вицепрезидент на локалната съдийска комисия Хосе Мария Енрикес Негреира против даването на “устни препоръки ”. Прокуратурата ще упрекна клуба в корупция в бизнеса - закононарушение, което влиза в действие с локалната наказателна промяна през 2010 година и включва измами в спортната сфера. Разследването по случая е почнало през май предходната година поради данъчните нередности на компанията на Негреира Dasnil SL. Като физическо лице Бартомеу рискува да бъде наказан на затвор сред 6 месеца и 4 години, санкция и отнемане от дееспособност.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР