Испанската прокуратура повдигна обвинение срещу певицата Шакира за неплатени данъци

...
Испанската прокуратура повдигна обвинение срещу певицата Шакира за неплатени данъци
Коментари Харесай

Шакира е застрашена от втори процес за неплатени данъци в Испания

Испанската прокуратура повдигна обвиняване против певицата Шакира за неплатени налози на стойност 6,7 милиона евро върху приходи от 2018 година, оповестиха ДПА и АП.

Съд покрай Барселона ще реши дали да стартира втори развой за укриване на налози против изпълнителката на шлагерите " Waka Waka " и " Hips Don`t Lie ". Според управляващите Шакира е употребила офшорна компания за отбягване на дължимите налози. Певицата е известена за обвиняването в Маями, където живее.

Предварителното следствие стартира през юли след отчет на данъчната работа за две вероятни нарушавания по отношение на налога върху приходите и имуществото през 2018 година
Снимка: Getty Images
Шакира би трябвало да се изправи пред съда в Барселона тази година по други обвинявания в укриване на налози на обща стойност към 14,5 млн. евро в интервала 2012-2014 година Прокурорът упорства за присъда от осем години и два месеца затвор, както и за санкция в размер на 23,8 млн. евро.

Певицата неведнъж е поддържала тезата за своята непорочност по първото дело с довода, че през 2012, 2013 и 2014 година е била длъжна да заплаща налози на Бахамите, а не в Испания. Въпреки това тя в това време е платила всички налози плюс лихвите.

През юли предходната година Шакира отхвърли извънсъдебно съглашение в Испания, където живееше с някогашния футболист на Барселона Жерар Пике. Сега двамата са разграничени, а Шакира се е преместила в Маями дружно със синовете им.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР