Испанската област Навара се затваря от полунощ заради разпространението на

...
Испанската област Навара се затваря от полунощ заради разпространението на
Коментари Харесай

Испания затваря още една област заради пандемията |

Испанската област Навара се затваря от среднощ поради разпространяването на ковид, заяви на незабавна конференция министър председателят на районното държавно управление Мария Чивите, съобщи БНР. 

От 22 октомври в продължение на 14 дни няма да може да се влиза и излиза от региона с изключение на за работа, учебно заведение или грижа за възрастен родител.

Ресторантите и кафенетата стопират работа с клиенти и ще могат да доставят храна единствено по домовете. Магазините, спортните клубове и театрите затварят в 21:00 часа, събиранията се свеждат единствено в границите на фамилията, а публичният превоз ще работи на 50% от потенциала си.

Това ограничаване ще повлияе на над 6 милиона и 300 хиляди испанци.  

Периметърът на засегнатите провинции се усилва. Напълно затворени са 55 общини, а над 1 000 обитаеми места ползват разнообразни ограничения за ограничение на пандемията.

Тези строги ограничавания се вкарват, откакто в продължение на две седмици случаите на инфектирани с ковид в Навара набъбнаха съществено и достигнаха 945 на 100 000 поданици - невиждана цифра и най-високата в страната. 

В Мадрид инфектираните са под 500 на 100 000 поданици, само че все пак централното държавно управление обмисля въвеждането на вечерен час, против който районното държавно управление се съпротивлява.

Междувременно в Каталуния от през днешния ден денонощните магазини няма да работят от 22:00 часа вечерта до 07:00 часа сутринта. Това е идната стъпка, откакто бяха затворени питейните заведения и заведенията за хранене в опит да се ограничи пандемията. Само за последното денонощие в региона са регистрирани рекордните за втората вълна от 55 смъртни случая.

Заразените с COVID-19 в Испания са над 1 милион, а умрелите са съвсем 34 хиляди души. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР