Испанската област Каталуния въвежда ограничения за масовите прояви, за да

...
Испанската област Каталуния въвежда ограничения за масовите прояви, за да
Коментари Харесай

Каталуния ограничава масови прояви заради коронавируса

Испанската област Каталуния вкарва ограничавания за всеобщите прояви, с цел да пресече разпространяването на епидемията от ковид, заяви през днешния ден районният водач Ким Тора, представен от Ройтерс.

Всякакви събития, в които вземат участие над 1000 души, би трябвало да бъдат отсрочени, а спортните прояви ще протичат без аудитория, сподели Тора на конференция.

До през вчерашния ден следобяд испанското здравно министерство беше съобщило за 124 регистрирани случая на ковид в Каталуния.

В Германия умря трети пациент, инфектиран с ковид, заяви представител на управляващите в западния окръг Хайнсберг, Северен Рейн-Вестфалия, съобщи ДПА.

И трите смъртни случая до момента са в този окръг. Долна Саксония стана следващата немска провинция, която забрани всеобщите прояви с повече от 1000 участници, изпълнявайки рекомендациите на централното държавно управление, показва Българска телеграфна агенция.

Швейцарските управляващи затварят девет второстепенни гранични пункта с Италия и пренасочват придвижването към главните пътни артерии като мярка за закъснение на разпространяването на новия ковид. Въпреки това на служащите от района ще бъде позволявано да стигат до работните си места, съобщи Ройтерс.

Броят на инфектираните в Швейцария надвиши 600, заяви френскоезичната швейцарска социална телевизия, като се базира на конференция на управляващите в Берн, съобщи ТАСС.

В Италия Съюзът на медицинските служащи в провинция Варезе заяви, че умрял техен сътрудник терапевт е станал първият доктор в Италия жертва на ковид, съобщи организация АНСА.

В Иран броят на смъртните случаи от ковид набъбна до 354, заяви представител на локалното здравно министерство. Заразените са към 9000.

Индия анулира всички визи за жители на Германия, Франция и Испания и прикани индийците да не пътуват до тези страни.

Боливия удостовери първите два случая на заболяване от ковид.

В Грузия ваканцията на учебните заведения и университетите беше продължена до 1 април поради вируса, до 13 април се отсрочва и влизането в казармата на пролетния набор. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР