Испанската област Каталуния реши от петък да сложи край на

...
Испанската област Каталуния реши от петък да сложи край на
Коментари Харесай

Каталуния премахва ковид сертификатите

Испанската област Каталуния реши от петък да постави завършек на наложителното показване на здравен паспорт за достъп до питейни заведения, заведения за хранене и спортни зали, смятайки, че тази мярка е едва eфикасна против мощно заразния вид Омикрон.

" Значителна част от популацията още веднъж е изложена на риск да бъде инфектирана с вируса ", заради появяването на новия вид, " без значение от имунизационния си статус или към този момент прекарана болест. В резултат на това понижава успеваемостта на наложителното потребление на коронавирус документа ", посочи районното държавно управление, което следва препоръките на районната експертна комисия. Решението беше оповестено в районния Официален вестник.

От края на ноември Каталуния, туристически регион със 7,7 милиона поданици, изискваше здравен паспорт за допускане в питейни заведения, заведения за хранене и спортни зали. Броят на случаите в региона остава доста висок, само че лечебните заведения не са толкоз натоварени, колкото предвиждаха най-песимистичните сюжети на управляващите. В резултат испанската област анулира множеството ограничавания. Единственото, което към момента е в действие, е затварянето на нощните заведения.

В Испания са имунизирани 90,7 на 100 от навършилите 12-годишна възраст. Случаите на ковид обаче набъбнаха внезапно от края на декември и темпът на разпространяване е един от най-високите в Европа.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР