Испанската модна верига MANGO планира да разшири присъствието си на

...
Испанската модна верига MANGO планира да разшири присъствието си на
Коментари Харесай

Испанската верига MANGO удвоява магазините си в България през 2019-а

Испанската фешън верига MANGO възнамерява да разшири наличието си на Балканите, в това число и в България, през 2019 година. Засега у нас компанията има два обекта в столицата - в комерсиалните обекти The Mall и Ring Mall. Това излиза наяве от изявления в локалните медии.

Според информация на испанското издание Lavanguardia веригата ще удвои броя на магазините си у нас, като през първата половина на годината би трябвало да бъдат отворени по един в столицата и във Варна.

В Хърватия компанията също ще отвори два магазина в градовете Пула и Сплит, като по този начин обектите им в страната ще станат 15. В Румъния до края на годината би трябвало да бъдат отворени нови 4 магазина към актуалните 16 за веригата. Такива ще отворят порти в Брашов, Яш и Тимишоара.

Според публично известие на уеб страницата на компанията през 2019 година тя ще има нови търговски площи, ситуирани на 60 000 квадратни метра. От веригата показват, че ще отворят 27 нови обекта в идващите месеци.

Към края на 2017 година броят на магазините на групата са 2190, като тя развива активност на 110 разнообразни пазара.

Заедно с това MANGO има платформи за онлайн продажби в 80 разнообразни страни. През актуалната година от сдружението чакат приходите им от интернет търговия да доближат 20% от общия оборот. През 2017 година техният дял е 15,5 на 100 от общите доходи в размер на 339,2 милиона евро.

Компанията е учредена през 1984 година, като у нас тя навлезе през 2013 година. Тогава тя оперираше посредством сдружението " Атриум България ", която по-късно беше оповестена в неплатежоспособност. Към днешна дата обектите на веригата у нас се ръководят от дъщерната й компания " Манго България ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР