Испанската компания за доставки Glovo, която отскоро оперира в България,

...
Испанската компания за доставки Glovo, която отскоро оперира в България,
Коментари Харесай

Мега сделка: Конкурент глътна foodpanda в България

Испанската компания за доставки Glovo, която неотдавна оперира в България, глътна съперника си Foodpanda, част от групата на Delivery Hero. Придобиването обаче няма да единствено за българския пазар, а е част от огромна договорка.

Glovo ще придобие foodpanda в Румъния и България, компанията Donesi в Сърбия и Черна гора, Босна и Херцеговина, и компанията Pauza в Хърватия, в договорка на обща стойност 170 милиона евро, оповестяват в прессъобщение двете компании. Гореспоменатите бизнеси ще бъдат преименувани на Glovo след временен интервал и след утвърждение на регулаторните органи, допълват още те.

Glovo пък има желание за бързо разгръщане в България, стана ясно от изявление на Виктор Ракариу, общоприет управител за Централна и Източна Европа в предаването “Бизнес старт” на Bloomberg TV Bulgaria. По думите му компанията счита да навлезе в по-малките обитаеми места у нас през 2021 година, откакто започва активност в София, Пловдив и Варна. През приложението може да се поръчва от подготвена храна от заведения за хранене и заведения, хранителни артикули от супермаркети и цветя, до фармацевтични артикули и доста други.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР