Испанската брегова охрана спаси рано тази сутрин 262 мигранти в

...
Испанската брегова охрана спаси рано тази сутрин 262 мигранти в
Коментари Харесай

„Не можем да им смогнем“: Испанските власти спасиха 262 мигранти край Канарските острови

Испанската брегова защита избави рано тази заран 262 мигранти в три лодки, опитващи се да доближат крайбрежията на Канарските острови, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 1323
Агенцията отбелязва, че това става на фона на внезапно повишен брой опити за секване на границата през последните няколко дни, а също в миг, когато европейските водачи разискват в Испания методите за отбягване на нова миграционна рецесия.

Тази година Италия и Испания показаха безпокойствие във връзка засилващия се напор на незаконни мигранти към техните острови в Средиземно море или Атлантическия океан. Мадрид съобщи, че не може да се оправи с незаконната имиграция без помощта на Европейския съюз.

Испанските служби за незабавна помощ оповестиха, че са настанили 103-ма от 262-та избавени мигранти на остров Ел Йеро, най-западния и най-малкия от Канарските острови, който единствено през последните шест дни е приел над 1200 мигранти. Здравната работа на Ел Йеро, който има единствено 11 000 поданици, не смогва да се оправи с работата всякога, когато на пристанището дойде лодка с мигранти, съобщи през вчерашния ден ръководителят на районното държавно управление на Канарските токсини Фернандо Клавихо.

Останалите мигранти са били настанени в Лос Кристианос на остров Тенерифе и в Аргинегин на остров Гран Канария.

Мигрантите са от региона на Субсахарска Африка, оповестиха от службата за незабавна помощ.

Пристигналите по море в Испания мигранти са се нараснали с една пета от началото на годината в съпоставяне със същия интервал на предходната, като повече от 3500 души са достигнали Канарските острови предишния месец на фона на по-мекото време и по-спокойното море, сочат публични данни.

Седемте острова от атлантическия архипелаг се трансфораха в съществена дестинация за мигрантите, които се пробват да стигнат до Испания. Други се пробват да прекосят Средиземно море и да се доберат до континенталната част на страната, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР