Испания разширява кръга на фирмите и лицата, които ще получат

...
Испания разширява кръга на фирмите и лицата, които ще получат
Коментари Харесай

Испания разширява обхвата на Covid помощите

Испания уголемява кръга на компаниите и лицата, които ще получат директна помощ поради Covid пандемията. Мерките са на стойност 11 милиарда евро, като 7 милиарда от тях са под формата на директна помощ за дребни компании и самоосигуряващи се лица.

Обхватът на помощите се уголемява, откакто испанското държавното управление утвърди изменение на кралския декрет за незабавни ограничения за гарантиране на платежоспособността на компании, потърпевши от пандемията.

Министърът на финансите Мария Хесус Монтеро изясни, че изменението ще обезпечи на самостоятелните райони спомагателна еластичност да отпускат средства за повече браншове и компании според от въздействието на пандемията върху тях на техните територии.

Така районите ще могат сами да дефинират компаниите и секторите, защото всеки от тях " има характерни характерности ", които изискват персонализиран отговор, какъвто е казусът с лозаро-винарския бранш в някои територии.

Освен това ще разреши на „ жизнеспособни “ компании, които са записали загуби през 2019 година заради „ изключителни условия “ да получат достъп до упоменатата помощ, какъвто е казусът с туристически компании на Канарските и Балеарски острови, наранени от банкрута на компанията „ Томас Кук “.

С смяната на кралския декрет се отсрочва за още 2 години и изплащането на данъчни и митнически отговорности на компаниите, които ще получат помощ от държавното управление.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР