Испания продължава борбата с Делта варианта на COVID-19, който е

...
Испания продължава борбата с Делта варианта на COVID-19, който е
Коментари Харесай

Нов щам на COVID-19 носи зараза и паника в Испания

Испания продължава битката с Делта разновидността на COVID-19, който е отговорен за 77% от всички инфектирани в страната. В същото време здравните управляващи оповестиха, че към този момент има 115 случая на новия вариант Ламбда. Той беше открит за първи път през август предходната година в Перу, само че в този момент е най-разпространен в Чили.

Министерството на здравеопазването в Мадрид заяви за 21 561 новозаразени и 75 умряли за последните 24 часа в Испания. Въпреки че честотата продължава да спада и към този момент е 591 случая на 100 000 души, заетостта в интензивните отделения остава рискова.

Но фона на всичко това здравните управляващи изнесоха данни за няколко огнища с Ламбда разновидността на ковид в Кантабрия. По думите им те са били овладени навреме и са под 1% от инфекциите, само че ограниченията като маски и отдалеченост би трябвало да продължат.

Ламбда разновидността е към този момент допълнително от 40 страни в света. На 14 юни тази година Световната здравна организация го класифицира като " вид от интерес ", а не като " вид за безпокойства ", каквито към този момент са Алфа, Бета, Гама и Делта.

Все още има малко информация за него, само че съгласно изследване на Токийския университет, Ламбда разновидността е мощно инфектиран и по-устойчив на ваксини от истинския ухански вид.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР