Испания отново е в плен на треската около лотарията Ел

...
Испания отново е в плен на треската около лотарията Ел
Коментари Харесай

Коледната лотария Ел Гордо отново държи в напрежение Испания

Испания още веднъж е в плен на треската към лотарията " Ел Гордо " (Дебелака), заяви Агенция Франс Прес. Както на всеки 22 декември испанците ще наблюдават с неспокойствие тегленето на коледната лотария, трансформирала се в същински обществен феномен.

В продължение на четири часа деца в празнични костюми от учебно заведение за младежи в неравностойно състояние в Мадрид ще се навъртат към два златни глобуса и ще афишират на всеослушание, съвсем пеейки, печелившите цифри и съответните награди.

Кичозната гала се организира в Кралския спектакъл в Мадрид и се излъчва онлайн по малкия екран.

С рекордните общо 2,59 милиарда евро, които ще бъдат разпределени тази година сред многочислени спечелили,
лотарията е на първо място обществено събитие, учредено на концепцията за шерване, тъй като хората рядко играят сами.

Лотарията " Ел Гордо ", въпреки и много комплицирана по принцип, има една неповторима специфичност, която я прави толкоз привлекателна за испанците: фамилии, другари, сътрудници и членове на спортни клубове имат навика да се събират и да залагат на едно и също число, с цел да си поделят облагата, в случай че то се падне.



Най-голямата облага - " Ел Гордо ", е на стойност 4 млн. евро може да бъде поделена сред 185 души, както и голям брой по-малки облаги.

Цената на цялостен билет е 200 евро - прекомерно висока за множеството хора. Затова нормално те купуват билети по 20 евро, които дават право на 10% от облагата.

По традиция питейни заведения, заведения за хранене и всевъзможни други предприятия - от месарници до аптеки, купуват билети с един и същи номер и ги продават на постоянните си клиенти. Миналата година мадридска софтуерна компания съумя да разпредели 90 милиона евро сред своите 4000 чиновници.




Снимки: Българска телеграфна агенция


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР