Испания отива към четвърти парламентарни избори за последните няколко години,

...
Испания отива към четвърти парламентарни избори за последните няколко години,
Коментари Харесай

Испания отива към четвърти парламентарни избори за 4 г.

Испания отива към четвърти парламентарни избори за последните няколко години, които могат да се проведат на 10 ноември, написа вестник " Паис ".

Изпълняващият длъжността министър председател на Испания Педро Санчес не съумя да получи доверието на 350-местния парламент при второ гласоподаване тази седмица. Това значи, че той няма да успее да образува ново държавно управление за момента. Кандидатът на Социалистическата партия трябваше да бъде подсилен от просто болшинство, с цел да поеме ръководството на страната.

На днешното гласоподаване Санчес беше подсилен от 124 депутати (също толкоз гласоподаваха и при първия опит във вторник). 155 депутати гласоподаваха срещу социалиста, а 67 се въздържаха. Той получи поддръжката на 123-те депутати от Социалистическата партия и един представител на дребна районна партия.

По-рано испанският социалистически водач съобщи, че не са съумели да реализират съдружно съглашение с " Подемос ". Санчес сподели пред долната камара на Народното събрание, че не е допустимо да сключат съглашение.

" Подемос " се въздържа на днешното гласоподаване.

Потенциално ново гласоподаване може да бъде проведено през септември, само че и в случай че тогава не бъде утвърдено държавно управление от Народното събрание, Испания ще провежда избори през ноември. Това значи четвърти парламентарни избори за четири години и петите избори единствено през тази година.

Според популяризираната информация социалистите и " Подемос " не са се разбрали кой да поеме Министерството на труда. От " Подемос " са упорствали да управляват ведомството, само че социалистите са контрирали, че крайнолявата партия не е известна с някои стопански оферти.

Партията на Санчес завоюва изборите на 28 април, откакто получи 123 места в 350-местната долна камара. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР