Испания отдаде днес почит на близо 109-те хиляди човека, починали

...
Испания отдаде днес почит на близо 109-те хиляди човека, починали
Коментари Харесай

Испания отдаде почит на починалите от COVID-19


Испания отдаде през днешния ден респект на близо 109-те хиляди индивида, умряли в страната от COVID-19, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 31789
Церемонията, на която участваха най-висшите испански държавници, се състоя на фона на увеличението на пациентите в лечебни заведения в страната в резултат на нова коронавирусна вълна, която обаче стартира да се забавя.

" Пандемията аргументи прочувствен срив на доста испанци ", които изгубиха свои близки, сподели крал Фелипе Шести на възпоменателна гала в двора на Кралския замък в Мадрид. Присъстваха още министър-председателят Педро Санчес, районни министър председатели, представители на политически партии и родственици на хора, умряли от COVID-19.

Това бе третата по рода си гала през последните три години.

Испания и изключително Мадрид заплатиха доста висока цена по време на първата коронавирусна вълна през 2020 година В столицата ледена пързалка беше превърната в морга. В резултат в страната бяха наложени едни от най-строгите ограничаващи ограничения в света, отбелязва Агенция Франс Прес

Новата коронавирусна вълна, която връхлетя напоследък Испания, сходно на доста други страни, е в развой на закъснение. Заслугата за това е на доста огромния дял на имунизираните - въпрос, който не провокира дискусия в Испания, за разлика от други страни, отбелязва Агенция Франс Прес. Над 92 % от испанците, навършили 12 години, са със приключен имунизационен курс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР