Испания няма да толерира използването на незаконната миграция като оръжие

...
Испания няма да толерира използването на незаконната миграция като оръжие
Коментари Харесай

Испанският премиер отправи предупреждение към Мароко

Испания " няма да толерира " потреблението на " противозаконната миграция като оръжие за напън ", сподели през днешния ден испанският министър председател Педро Санчес. Това беше косвено предизвестие, отправено към Мароко, с който Испания неотдавна усъвършенства връзките си, съобщи Франс прес.

Тежката дипломатическа рецесия, противопоставила двете страни в продължение на близо една година, бе уредена в средата на март след внезапна смяна на политиката на Испания по въпроса за Западна Сахара. По време на рецесията в средата на май 2021 година единствено за 48 часа над 10 000 мигранти дойдоха в испанския анклав Сеута поради разхлабване на контрола по границата от страна на мароканските управляващи.

Макар че Мадрид и Рабат към този момент се сдобриха " Испания няма да толерира инструментализирането на нещастието на незаконните мигранти като оръжие за напън ", предизвести Санчес пред испанските депутати. " Най-добрият инструмент е интернационалното съдействие ", добави министър председателят и отбрани смисъла на нормализацията на връзките с Рабат.

Успокояването от средата на март на връзките с Мароко, откъдето потеглят множеството мигранти за испанското крайбрежие, докара до спад в броя на идващите бежанци.

Според испанския вътрешен министър Фернандо Гранде-Марласка броят на мигрантите, пристигнали на Канарските острови през април, е бил със 70 % по-малък в сравнение с през февруари.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР