Испания мобилизира 52 000 допълнителни здравни работници и скоростно завърши

...
Испания мобилизира 52 000 допълнителни здравни работници и скоростно завърши
Коментари Харесай

Испания хвърли още 52 000 медици срещу коронавируса

Испания активизира 52 000 спомагателни здравни служащи и скоростно приключи строителството на полеви лечебни заведения, защото броят на умрелите от ковид скочи с една трета.

Сред тях са 14 000 пенсионирани лекари и медицински сестри.

" Трябва да се подготвим прочувствено и психически за доста тежки дни, които предстоят ", съобщи министър председателят Педро Санчес пред нацията по телевизионно послание.

Броят на болестите в цялата страна също доближи 25 460, а на умрелите - 1380, се споделя в изказване на здравното министерство. Заболелите се усилиха с 5000 души за денонощие.

Столицата Мадрид остава най-силно наранена.

" Случаите се усилват и ще продължат да се усилват в идващите дни ", съобщи представителят на министерството Мария Хосе Сиера пред публицисти, заявявайки, че никой не знае по кое време болестта в страната ще доближи своя пик.

Починалите до момента са основно хора над 70 години, сподели тя.

" Близо 70 на 100 от пациентите, настанени в отделения за интензивно лекуване, са на възраст над 60 години ", добави тя.

Въпреки това сред един и два на 100 от приетите в болница са на възраст под 20 години.

Испания е издала заповеди, засягащи към 46 милиона души, на които е позволено да напущат домовете си единствено за съществена работа, извършване на покупки на храни, медицински аргументи или за разходка на кучето. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР