Испанецът Рафаел Надал се завърна с титла - 7:6, 6:3

...
Испанецът Рафаел Надал се завърна с титла - 7:6, 6:3
Коментари Харесай

Рафаел Надал се завърна с титла в Мелбърн

Испанецът Рафаел Надал се завърна с купа - 7:6, 6:3 против американския квалификант Максим Креси във финала на шампионата по тенис на твърда настилка в Мелбърн с награден фонд от 521 хиляди $. Бившият № 1 и притежател на 20 трофеи от шампионатите на Големия шлем не бе играл формален мач от август предходната година. И мачът против американеца, който отстрани в полуфинала Григор Димитров със 7:5, 7:6, не бе по никакъв начин лек за Матадора. Той изоставаше с 5:6 в първия сет и трябваше да играе на най-много, с цел да стигне до тайбрек, който завоюва след оспорвана игра. Креси стартира с пробив втория сет и поведе с 2:1, само че незабавно се стигна до рибрейк, като Надал не изпусна към този момент контрола върху мача и го затвори с 6:3.

" Поздравления за Максим, отличен старт на годината за теб – съобщи Надал. - Ти вкарваш нещо ново в играта и ти поисквам всичко най-хубаво в кариерата ти отсега нататък. Имах тежки моменти от позиция на травми и не мога да бъда по-щастлив от това да се завърта с трофей. Благодаря за поддръжката във всеки един миг - в положителните, в неприятните. Очаквам с неспокойствие да играя пред вас след седмица “.

След срещата Креси разяснява: „ Благодаря, бяхте невероятни. За първи път играя в сходна конюнктура и за мен е чест да играя против Надал. Развълнувам съм “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР