Испанецът Рафаел Надал продължи с изключителното си представяне от началото

...
Испанецът Рафаел Надал продължи с изключителното си представяне от началото
Коментари Харесай

Надал надви Алкарас и е на финал в Индиън Уелс

Испанецът Рафаел Надал продължи с изключителното си показване от началото на сезона, откакто победи младия си съотечественик Карлос Алкарас с 6-4, 4-6, 6-3 в мач от полуфиналите на Мастърса в Индиън Уелс. По този метод Надал се класира за петия си край в калифорнийската пустиня и закръгли на 20 следващите си победи от началото на годината.

18-годишният Алкарас оказа доста сериозна опозиция на именития си противник, само че в последна сметка Рафа съумя да надделее след три часа и 12 минути здрава борба. Освен един против различен, двамата тенисисти трябваше да борят и с мощните пориви напразно, като Алкарас се бори до последно и избави 15 от 21 точки за пробив, които се откриха пред съперника му, само че въпреки всичко загуби.

" Много съм благополучен да се класирам за финала, това значи доста за мен. Той не е някой младок, който е номер 100 в света, той към този момент е един топ играчите, изправих се против един от най-хубавите тенисисти в света. Той е страховит човек, необикновен тенисист и има фантастично бъдеще пред себе си ", показа след триумфа 35-годишният Надал, който довечера ще се опита да изравни върха на Новак Джокович от 37 Мастърс трофеи.

Във финала на конкуренцията Надал ще се изправи против локалния любим Тейлър Фриц, който победи Андрей Рубльов от Русия със 7-5, 6-4. Роденият в Калифорния Фриц постави завършек на серията от 13 следващи победи на Рубльов и се класира за първия си край на равнище Мастърс. Срещу Надал той ще се опита да стане първият американец, спечелил купата в Индиън Уелс, от Андре Агаси през 2001 година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР