Ислямска държава пое отговорност за нападението с нож срещу войници

...
Ислямска държава пое отговорност за нападението с нож срещу войници
Коментари Харесай

"Ислямска държава" пое отговорност за атаката с нож в Брюксел в петък

" Ислямска страна " пое отговорност за нападението с нож против бойци в белгийската столица Брюксел в петък вечер. Това заяви пропагандният орган на групировката - новинарската организация " Амак ", представена от организация " Ройтерс ".

" Изпълнителят на акцията с нож в Брюксел е боец на " Ислямска страна ". Той е направил интервенцията в отговор на апелите за офанзиви против страните от обединението ", уточни " Амак ", имайки поради управляваната от Съединени американски щати антиджихадистка коалиция, част от която е и Белгия, прецизира Българска телеграфна агенция.

Нападателят, който в петък вечер беше прострелян откакто атакува и рани леко двама бойци с нож в белгийската столица с крясъци " Аллах е популярен ", не е прочут на полицията. По информация на управляващите в Брюксел той е 30-годишен сомалиец. Същата вечер лондонската полиция арестува мъж, който крещял " Аллах е популярен " пред патрулна кола до Бъкингамския замък и се опитал да извади сабя с дължина 1.20 м. И двете офанзиви бяха седмица след терористичното набези в Барселона, умъртвило 15 и ранило над 100 души.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР