Исландският защитник на Левски Холмар Ейолфсон се завърна в София

...
Исландският защитник на Левски Холмар Ейолфсон се завърна в София
Коментари Харесай

Холмар Ейолфсон обратно в София и се закани: Гладен съм за игра

Исландският бранител на Левски Холмар Ейолфсон се завърна в София след 7-месечно неявяване поради скъсани кръстни връзки на коляното. Бранителят организира и първата си подготовка със съотборниците си.

„ Да, пропуснах доста. Чудесно е, че се завърнах и още веднъж стъпих на терена тук. Всички доста ми липсваха и в този момент ми е прелестно, когато ги виждам. В момента съм нагледно казано гладен за игра и желая да се върна на терена колкото може по-бързо. Върху това съм фокусиран в този момент. Ситуацията с травмата беше в действителност тежка. В идващите седмици ще упражнявам настрана и ще се опитам да дам позитивна сила на останалите момчета и да им оказа помощ с каквото мога”, разяснява Ейолфсон пред Левски ТВ.

„ За пръв път получавам тежка травма в моята кариера. Чух, че това е била една от най-тежките контузии. Месецът след контузията бе доста сложен и тежък - с интервенцията и възобновяване, което започнах. Бях фокусиран обаче върху това да се върна оптимално бързо на терена и времето мина доста бързо, откакто пред мен стоеше единствено една цел”, съобщи още Холмар Ейолфсон и добави във връзка лекуването си:

„ Първият месец след интервенцията бях в Барселона и започнах с някои съществени неща, защото незабавно след нея всичко е доста лимитирано. Беше значимо да върша доста разтягания. След това се върнах в Исландия и започнах работа с физиотерапевт, който познавам от националния тим. Той е доста добър експерт, работихме дружно с него крепко на терена, даже когато валеше сняг. Така минаха последните месеци, преди да се завърна.”

„ Реалистично задачата е да стартира лятната подготовка пълноценно с тима на 100%. Ще забележим по какъв начин ще протече всичко дотогава, само че в този момент се усещам. В съпоставяне с последните месеци имам огромен прогрес. Толкова съм благополучен, че се върнах. Нямам самообладание да покажа същинското си лице и да благодаря на всички за поддръжката и благите известия, които ми дадоха кураж. Чакам с неспокойствие да играя. В тима има нови момчета, срещнах се с тях. Много са симпатични Обстановката тук е доста добра”, сподели още исландецът, а във връзка персоналния си живот той добави:

„ Семейството ми ще пристигна тази седмица. Ожених се, а това стана единствено шест седмици след интервенцията. Беше ми доста тежко, тъй като тогава към момента не можех да се движа доста добре. Но сватбата бе планувана. Всичко мина доста добре.”

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР