Исландските политици ще бойкотират световното първенство по футбол в Русия

...
Исландските политици ще бойкотират световното първенство по футбол в Русия
Коментари Харесай

Исландия обяви политически бойкот на световното първенство по футбол

Исландските политици ще бойкотират международното състезание по футбол в Русия това лято, оповестиха от държавното управление. По този метод те ще изразят митинга си против Русия, която e упрекната, че стои зад гибелта на отровения сътрудник Сергей Скрипал и щерка му Юлия във Англия по-рано този месец.

Бойкотът на Исландия идва след този на държавното управление на Англия и кралското семейство. Принц Уилям към този момент разгласи, че няма да пътува за Русия за шампионата, което ще се организира сред 14 юни и 15 юли.

" Сред ограниченията, които Исландия подхваща, е краткотрайно преустановяване на двустранния разговор на високо ниво с съветските управляващи ", се споделя в известие от Министерството на външните работи в Рейкявик. " Следователно исландските водачи няма да участват на международното състезание по футбол в Русия през това лято ".

" Атаката в Солсбъри съставлява тежко нарушаване на интернационалното право и заплашва сигурността и мира в Европа ".

Исландия се класира за първи път на международно състезание, с което стана най-малката страна в света, която ще вземе присъединяване на финалите.

Очаква се Австралия, Дания, Япония, Полша и Швеция също да разгласят, че няма да изпратят политици в Русия. Полският президент Онджей Дуда беше първият международен водач, който стоеше до Мей, като разкри, че отхвърля да посети церемонията по откриването на шампионата в Москва на 14 юни.

Решението на Исландия идва, откакто 16 страни от Европейския съюз (ЕС) подредиха на огромен брой съветски дипломати да изоставен страните им.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световното по футбол (23)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР