Исландия стана официално най-малката държава в света, пращала някога национален

...
Исландия стана официално най-малката държава в света, пращала някога национален
Коментари Харесай

Исландия е най-малката страна, участник на Мондиал

Исландия стана публично най-малката страна в света, пращала в миналото народен тим по футбол на Мондиал. Викингите го направиха с триумфа 2:0 над Косово, който им подпечати първото място в групата пред Хърватия.

Населението на острова е към 335 000 поданици все още. За първи път страна под милион се класира за международни финали. Както може да се убедите от графиката, даже дребна Словения е " колос " на фона на исландците.



Герой нощес беше Гилфи Сигурдсон от Евертън, който вкара първия гол на успокоението. После подаде за попадението на Гудмунсон, състезател на Бърнли.

Припомняме, Исландия взе участие предходната година на европейско състезание във Франция, прескочи групата, след това отстрани Англия, само че отстъпи на домакините. Това беше включено в паметно пояснение на треньора Хеймир Халгримсон, който към момента си работи като ортодонт.

" Първата бира след празненство не е най-хубавата ", сподели задълбочени знания спецът, " Най-трудното беше да продължим и да го създадем още веднъж след солидното празненство във Франция ", означи треньорът на исландците.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР