Искра Михайлова: Регионален план за развитие на плевен. ДПС започва

...
Искра Михайлова: Регионален план за развитие на плевен. ДПС започва
Коментари Харесай

Искра Михайлова: ДПС представи регионален план за развитие на Плевен

Искра Михайлова: Регионален проект за развиване на плевен. Движение за права и свободи стартира разяснителна акция за опциите за бизнеса и хората

 

Развитието на област Плевен изисква особено създаден районен проект, в който Околовръстният път и индустриалната зона са част от решаването на проблемите, а основаването на работните места да е цел.

 

Това съобщи евродепутатът от Движение за права и свободи Искра Михайлова по време на среща в Града на героите с представители на дребния и междинен бизнес, на университетите, аграрни производители, шефове на учебни заведения и културни дейци, измежду които и доктор Володя Попов, шеф на РИМ Плевен, който стопанисва и Панорамата „ Плевенска епопея 1877 “.

 

Околовръстният път е огромната болежка на Плевен. Той незабавно би трябвало да влезе в дневния ред на ръководещите, тъй като автомагистрала „ Хемус ” е до Ловеч и Околовръстното ще даде опция за бърз и елементарен достъп до града. Това ще разшири бизнес средата и ще даде подтик за развиването на района. Така той ще стане прелъстителен за вложителите и ще направи допустима дълго чаканата индустриална зона, в която да се включат.

 

Марио Рангелов напомни, че единствено Движение за права и свободи направи запитване към районния министър в Народното събрание и сложи без заобикалки казуса пред АПИ.

 

Без незабавно решение за Околовръстния път не може да се чака развиване на бизнеса в района. Няма по какъв начин да се развие индустриалната зона, безапелационен бе Рангелов.

 

Приоритет в Плевен би трябвало да е образованието, с цел да има кой да работи в района, сподели още Искра Михайлова. Представители на бизнеса сложиха пред политиците от Движение за права и свободи въпроса с неналичието на квалифицирани фрагменти. Няма задоволително професионални гимназии, които да образоват експерти на приблизително равнище.

 

Не може да вършим промишленост без да имаме опазване на здравето в региона. По време на ръководството на Движение за права и свободи имаше проект за развиване на всеки район за 10 години напред. И министрите имаха задължението да обикалят градовете, да приказват с хората и бизнеса и да актуализират тези проекти, съобщи Михайлова. И сподели, че в този момент незабавно тази процедура би трябвало да бъде възобновена.

 

Забавянето на развиването на страната през последните 13 години е фрапантно, възмути се евродепутатът.

 

Планът за възобновяване и резистентност е с краен период  2024 година Получихме 2 милиарда евро, само че никой не вижда резултатите, не е ясно какво се прави с тях. На всичко от горната страна занапред желаеме да го предоговаряме, сподели Михайлова.

 

И пое ангажимент: ДПС ще направи разяснителна акция в страната за опциите за бизнеса, хората и общините, които дават Плана за възобновяване и резистентност, Общоевропейската селскостопанска политика и Стратегическия проект за земеделие, оперативните стратегии.

 

Втората огромна тематика, която бе дискутирана по време на срещата, бе обвързвана с културно-историческото завещание.

Трябва да използваме опциите, които дава културно-историческото завещание за развиване на туризма, съобщи доктор Володя Попов. Панорамата „ Плевенска епопея 1877 година ”, която се посещава се от близо 150 000 туристи всяка година, има потребност от държавна поддръжка.

 

Ние виждаме в културно-историческото завещание голяма вероятност за развиване на районите, сподели Михайлова. Тя даде образец с Гърция, която годишно посреща над 150 млн. туристи, тъй като е развила своето културно-историческо завещание. Но съседите още през 1933 година вземат решение, че културата, историята и обвързваният с тях туризъм ще е стратегически държавен приоритет. Всички тези неща би трябвало да влязат в районния проект на Плевен.

 

Най-големите проблеми в опазването на здравето в района са свързани с материалната база и недоброто възнаграждение на здравните служащи и медицинските преподаватели, споделиха представителите на медицинския университет в града. Те оповестиха, че вузът желае да открие факултет по ветеринарна медицина, има недостиг на фрагменти в региона. Това ще благоприятства развиването на отглеждането на животни в региона и ще помогне на земеделските стопани. Ще се развива фермерството. Преди години Движение за права и свободи оказа помощ за факултета по фармация, по тази причина в този момент чакаме от вас поддръжка за факултета по ветеринарна медицина, споделиха представителите на университета.

 

Земеделските производители в региона сложиха и други проблеми.  Те изнемогват от високите осигуровки. Освен това не са наясно с новите регламенти по ОСП, за това обявиха, че с неспокойствие чакат разяснителната акция на Движение за права и свободи.

 

Училището във Вълчитрън сложи различен проблем - пета година кандидатства да стане гимназия, само че защото децата са под 300, това не се случва. Сега, откакто приключват децата главно обучение, фамилиите им се местят в по-големите градове, с цел да постъпят момчетата и девойките в гимназия. Представителите на учебното заведение благодариха на Марио Рангелов, че е оказал помощ за обезпечаването на втори рейс за учениците.

 

Пандемията умъртви бизнеса, инфлацията е унищожителна, Движение за права и свободи би трябвало да е в ръководството, тъй като вие можете да решите нашите проблеми, без вас не виждаме по какъв начин ще се случи това, споделиха представителите на бизнеса.

 

През последните 13 години България стабилно и устойчиво затъва. „ Промяната ” продължи с опитите. Вместо да лекуваме аргументите, започнахме да се занимаваме с следствията, разяснява водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ. И добави: „ В 48-ото Народно събрание видяхме, че дневният ред на инцидентните минувачи, е друг от дневния ред на хората. ”

 

Не чухме тези тематики, които поставяте, в дневния ред на Народното събрание. Нашият ангажимент през днешния ден е, че ние, Движение за права и свободи, ще създадем тези въпроси дневен ред на 49-ото Народно събрание, увери Карадайъ.  

 

Ние постоянно сме по отношение на хората. Искаме разговор. От този разговор произлиза отговорността. Всеки би трябвало да носи своята отговорност, безапелационен бе водачът на Движение за права и свободи.  

 

Диалог до изборите, на изборите да поемем отговорност за себе си и за страната си и да гласуваме с разсъдък, прикани Мустафа Карадайъ. И увери, че идващото ръководството няма да е еднолично, тъй като народът още веднъж няма да разреши това. То би трябвало да е в разговор сред партиите, които работят за решение проблемите на хората.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР