Искате евтина екскурзия? Ето къде може да отидете с малък

...
Искате евтина екскурзия? Ето къде може да отидете с малък
Коментари Харесай

Искате евтина екскурзия? Ето къде може да отидете с малък бюджет


Искате евтина екскурзия? Ето къде може да отидете с дребен бюджет. В Европа има доста места, които заслужават внимание и където нощувките не са скъпи.

Пътуването е обичано занятие на мнозина. Тестовете за Covid за туристи от ден на ден се отстраняват на всички места и пасажерите на процедура още веднъж могат да пътуват без проблеми. Сега обаче на дневен ред идват други спънки. Финансовата рецесия изтъни джобовете на хората. Добрата вест обаче е, че има доста забавни и налични места на континента, които можете да посетите, без да са ви нужни доста пари.

Timeout.com дава хрумвания в кои градове пребиваването не е скъпо, като дава и цени тук-там за настаняване в Airbnb.

Фестивалното въодушевление се среща с историята на остарелия свят в Краков. Препоръчваме ви да посетите допустимо най-вече средновековни места и по-късно да се впуснете в страхотна вечер. Опитайте се да планирате пътуването си по този начин, че да съвпадне с един от многото фестивали в града, които варират от типичните- летния джаз фестивал и филмовия фестивал в Краков, до по-неизвестните, като Международния фестивал на супата.
Средно едно легло Airbnb: 59 паунда
Архитектурата в града е в действителност красива и има голяма, оживена креативна сцена. Разгледайте Putti, съвременна изложба и пространство за събития, или Rīgas Birža за нещо по-традиционно. Търсите нещо по-малко изтънчено? Алкохолът тук е в действителност на ниска цена – тъй че в случай че желаете да се отпуснете, отидете до Стария град за всички най-известни питейни заведения.
Средно едно легло Airbnb: 49 паунда
Чешки Крумлов доста наподобява на Прага, само че без непотребния звук. Неговите лабиринтни барокови улици най-после ви водят до големия палат комплекс в центъра. Красиво е през лятото, само че за в действителност живописните гледки отидете през зимата, когато е покрито със сняг. Стоплете се в едно от многото уютни кафенета или пробвайте обичайната храна в някой от салоните с музика онлайн.
Средно едно легло Airbnb: 76 паунда
Букурещ е страховит, в случай че търсите положително превозване. Не пропускайте нощния живот, само че по-добре избягвайте питейните заведения в центъра. Можете също да опитате вкусна, обичайната храна на преференциални цени. Нашата рекомендация е именитото Caru’cu Bere – поръчайте свинско на скара и гарнитура от кисело зеле.
Средно едно легло Airbnb: 45 паунда
Хаотичен, хубав и супер на ниска цена – Белград е всичко друго, само че не и безшумно място за бягство. Опушени питейни заведения и места за концерти са сгушени в остаряла социалистическа архитектура, състезавайки се за пространство в тогавашния запустял регион Савамала, който в този момент е дом на процъфтяваща културна сцена. Отправете се към Ada Ciganlija, възобновен остров на река Сава, в случай че желаете да намерите малко, успокоение измежду природата.
Средно едно легло Airbnb: 39 паунда
Каунас беше една от европейските столици на културата за 2022 година В града има доста впечатляващи изложбени пространства, отворени през цялата година, като художествената изложба Mykolas Žilinskas. И в случай че желаете нещо малко по-странно, отидете до в действителност странния Музей на дявола.
Средно едно легло Airbnb: 58 паунда
Отправете се към това необичайно рибарско населено място, в случай че търсите тиха отмора. Ресторантите имат доста прясна риба и страхотна панорама към океана, тъй че ви предлагаме да вземете книга, да си сложите слънчевите очила и да се насладите на морския бриз.
Средно едно легло Airbnb: 57 паунда
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР