Искате да работите в Германия и да учите немски език?

...
Искате да работите в Германия и да учите немски език?
Коментари Харесай

Искате да работите в Германия? Ето къде да учите немски безплатно.


Искате да работите в Германия и да учите немски език? Тук Ви предлагаме пет безвъзмездни курса по немски, които ще Ви оказват помощ да усвоите езиковите основи, нужни за работа в Германия.

Познанията по немски език са наложителна основа за започване на работа в Германия. Човек може да избере разнообразни способи, с цел да усъвършенства знанията си - например посредством онлайн курсове и разнообразни приложения за мобилните телефони.

Онлайн курс на Гьоте Институт

" Немски език на работното място " е предопределен за хора с друго равнище на знания по езика. В раздела за начинаещи (A1 и A2) можете да упражнявате названията на специалности и типове действия, както и особености на общуването в разнообразни обстановки, включително по кое време човек може да се обръща към някого " на ти " и " на Вие ". Упражненията за равнище B1 разрешават да се срещнем с попълването на разнообразни типове формуляри и документи - например молба за работа и съставянето на мотивационно писмо. А курс B2 е отдаден на воденето на делова преписка на немски език. В курсовете на Гьоте Институт се предлага освен обща лексика, само че и характерни термини от света на бизнеса, техниката, търговията, културата, общественото дело и услугите. Могат да се слушат и записи на интервюта с задгранични експерти, които към този момент работят в Германия.
Редакцията предлага
Мобилното приложение B2- специалност

е създадено от Обединението на немските национални университети за напредналите възпитаници, изучащаи немски език.

Който смъкна приложението и се записва, получава достъп до 20 урока. Тематиката им е разнообразна: първият ден на новото работно място, повишение на подготовка,  връзки с работодатели, другарство с клиенти и така нататък При предпочитание учащият се може да употребява онлайн-коректор на позволените неточности.

Специално за болногледачи

Германската организация IQ оказва помощ на начинаещите в проучването на немски език да подобрят възможностите си на немския пазар на труда. За мигранти, които се готвят да работят в областта на грижите за възрастни и заболели хора, тя е основала. С негова помощ може да се учи немски, започвайки от равнище B1. Усвояването на материала става под формата на игра. Потенциалните претенденти за работа уголемяват речниковия си ресурс, като вземат решение съответни задания. Например: вие работите в болница в Хамбург и ви се постанова да промените превръзката на 65-годишен пациент. В взаимозависимост от това каква алтернатива в играта ще изберете, ви се оферират и разнообразни благоприятни условия за разговор с пациента.

Приложението съдържа и речник на най-често използваните термини в областта на грижите.

Текстове и проби

също е адресирано към експертите в областта на грижите за възрастни и заболели хора. Става дума за онлайн курс, който оказва помощ да се усъвършенства говоренето, а не писането. Изискваното равнище на притежаване на езика е B1 или B2. Курсът се състои от текстове и извършения, разграничени в няколко модула: връзка с пациенти, сътрудници, родственици, както и с институции. Обучаващите се упражняват да водят разговор, да попълнят разнообразни типове документи, да усвояват професионални термини и да учат граматика. За да се работи по упражненията и тестванията, се изисква регистрация.

Курсът на Дойче Веле  " Deutsch im Job - Profis gesucht "

. Учебният материал обгръща пет професионални сфери: гастрономия, монтаж и употреба на техническо съоръжение, хигиенизиране на здания и пространства, грижи за болните и търговия. Упражненията разрешават да се ревизира вярното схващане на професионалната лексика и затвърждаването ѝ. В края на всеки урок има дребен тест за инспекция на знанията. Курсът е безвъзмезден и не изисква регистрация.

***
Вижте и това видео от нашия списък:
Какво ни описа шефът на Немското учебно заведение в София
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР