Исканията за оставката ми са от наследниците, внуците и синовете

...
Исканията за оставката ми са от наследниците, внуците и синовете
Коментари Харесай

Гешев: Исканията за оставката ми са от наследници на комунистическата номенклатура

„ Исканията за оставката ми са от наследниците, внуците и синовете на номенклатурата и репресивния режим “, заявиглавният прокурор Иван Гешев пред bTV.

„ За мен е загадка по какъв начин почтените жертви на тоталитарния режим изричат поддръжка за дейностите на основния прокурор, а наследниците на комунистическата номенклатура, внуците и синовете им желаят оставката на основния прокурор “, съобщи Гешев.

Той призна, че допускал неточности през годините, само че като най-съществена уточни това, че продължава да мисли, че може да промени всичко, което се случва в страната, към по-добро и в посока правдивост. Грешка, която по думите му продължава да прави.

Войната сред институциите – кой я стартира?

„ Не става въпрос за война сред институциите, а за война против правосъдната власт и прокуратурата “, съобщи Иван Гешев.

„ Ние започнахме война с престъпността, с олигарси. За първи път бяха повдигнати обвинявания на членове на настоящо държавно управление “, сподели основният прокурор.

По мотив влизането на прокуратурата в президентството и това има ли наказани две години и половина по-късно, Гешев съобщи, че прокуратурата се управлява от закона, а съдът постановява избрани присъди.

„ Няма недосегаеми хора и хора, които не следва по отношение на тях да се осъществя наказателна отговорност, в случай че са налице съответните законови учредения. Никой няма да бъде покровителстван, никой няма да бъде защитаван, а ще съблюдаваме закона. Това е разграничителната линия “, сподели още основният прокурор.

„ Няма да разреша като основен прокурор политиците да влияят на самостоятелната правосъдна система “, безапелационен бе той.

Относно това по какъв начин ще разяснява изказванията на Румен Радев, че мафията употребява прокуратурата за политически репресии, Гешев още веднъж съобщи, че няма да взе участие в политически диалози, които нарушават българската Конституция. „ Този въпрос задайте на президента “, добави той.

Делото „ КТБ “ и кой стои зад буквите Директива за птиците?

В изявление за „ Капитал “ основният прокурор споделя, че в делото „ КТБ “ буквите Директива за птиците могат да значат „ държавно дружество “.

„ Директива за птиците може да значи всичко. Тук въпросът е за какво изчезна обществен запас към 7 милиарда и какви са аргументите за това, а не някакви детайлности за да се извлече някаква жълтина. Аз не мога да предсказвам кой е Директива за птиците. Ако вие смятате, че Директива за птиците е Делян Пеевски, аз ще ви отговоря, че по делото са тествани всички заеми, свързани с него и всички свързани компании с него и те са възобновени “, съобщи Гешев.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР