Исканията, идващи от София, не са нито европейски, нито добросъседски

...
Исканията, идващи от София, не са нито европейски, нито добросъседски
Коментари Харесай

Зоран Заев: Поради позицията на България може да не започнем преговори с ЕС!

Исканията, идващи от София, не са нито европейски, нито добросъседски и в случай че това остане по този начин, би трябвало да подготвим македонския народ, че началото на договарянията с Европейски Съюз през декември няма да се случи, съобщи през днешния ден на икономическо събитие в Пробищип министър председателят на Македония Зоран Заев. Той обаче позволи опция да откри решение с българския министър председател Бойко Борисов, цитира думите му македонското електронно издание “МКД “.

Разговорите сред министъра на външните работи Буяр Османи и българския министър председател Бойко Борисов бяха положителни, само че диалозите сред българския министър на външните работи Екатерина Захариева и Османи не бяха доста положителни, сподели Заев.

„ Вярвам обаче, че това не е позицията на премиера Бойко Борисов, моят другар, имам вяра, че това не е позицията на българския народ и ще създадем всичко през идващите дни, с цел да намерим решение “, добави той, наблягайки, че Македония има своя лична история, предава " Фокус ".

Заев сподели, че досега са решени пет исторически фигури и три исторически интервала сред двете комисии, работещи по исторически въпроси, и добави, че има вяра, че и идващият въпрос ще бъде решен. Той изрази упованието българският президент Радев да се включи в този развой с поддръжка.

Вицепремиерът Никола Димитров от Прилеп съобщи, че връзките със София са в по-деликатна фаза. Той изпрати и известие до Брюксел.

Димитров сподели, че в случай че македонският език е спънка за започване на договаряния, тогава Европейският съюз не заслужава прилагателното европейски.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР