Искане за свикване на извънредна сесия не се прави чрез

...
Искане за свикване на извънредна сесия не се прави чрез
Коментари Харесай

Тодор Балабанов: Извънредна сесия не се свиква чрез социалните мрежи!

 Искане за привикване на изключителна сесия не се прави посредством обществените мрежи. Има много " Facebook герои ", на които прекомерно доста внимание се обръща. Това съобщи в изявление за предаването " Зала Пленарна " по Дарик ръководителят на Общинския съвет Тодор Балабанов.

По устав би трябвало да се насочи документално искане до ръководителя на Общинския съвет с подписите на най-малко 1/3 от съветниците. Такова искане все още не е отправено даже от един консултант, означи Балабанов.

По време на изключителното съвещание в Общинския съвет бе въведена електронна платформа, благодарение на която бяха извършени съвещания на няколко комисии.  

" Думата наводнения считам, че е пресилена. Това, че се отишли на няколко места в града техни представители и са правили фотоси, качени след това и в обществените мрежи, не значи това, което се написа ", разяснява общинският ръководител. Според него следствията от преваляванията във Варна в последно време съзнателно се преувеличават, а тематиките се политизират.

" Наясно сме, че при започване на идната година предстоят избори. Може би това е техният претекст сега да работят по този метод. Това не е правилно и не оказва помощ на града ни ", разяснява Тодор Балабанов.

" Не виждам по какъв начин такива тематики могат да намерят решения на изключителна сесия на Общинския съвет. Целта е да се политизират въпросите, без да има ясни решения и също така да се пречи на администрацията и болшинството в съвета да работи за разрешаване на същинските проблеми на града ни ", посочи ръководителят на локалния парламент. Той означи още, че години наред се работи по проблеми с инфраструктурата, в обществената и просветителната сфери, опазването на здравето и екологията.

Ясни планове за отражението на пандемията от COVID-19 върху общинския бюджет се чака да има към края на шестмесечието. След като завърши цикълът от съвещания на комисии, при започване на юли следва съвещание на локалния парламент. На него ще бъдат прегледани редица въпроси, свързани с европейски планове, годишната стратегия за предписание с общинска благосъстоятелност, отпущането на обществени помощи и други.

Идеята Община Варна да подпише контракт с фондация " Лъки Хънт “ за вдишване грижата за бездомните кучета във Варна се разисква от няколко месеца. Съвместната активност сред фондацията и Общината ще докара до по-добри резултати от тези, които сега се реализират от общинския подслон за безстопанствени животни, разяснява Балабанов. Той уточни, че въпросът ще бъде разискван идната седмица от комисията " Обществен ред и сигурност ".

Кучкарникът в село Каменар няма да бъде дефинитивно затворен. Ще извършва частични функционалности, като ще се употребява и като краткотрайна база за кампанийни мероприятия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР