Искаме спиране на сделката за ЧЕЗ чрез всички възможни законови

...
Искаме спиране на сделката за ЧЕЗ чрез всички възможни законови
Коментари Харесай

БСП поиска сделката за ЧЕЗ да бъде спряна

„ Искаме прекъсване на договорката за ЧЕЗ посредством всички вероятни законови механизми ”. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на конференция след съвещание на Изпълнителното бюро на партията, съобщи „ Фокус “.

„ Нашата позиция - Българска социалистическа партия изрично се опълчва на тази договорка, която е неразбираема, подмолна. Не се знае кой е крайният покупател, кой финансира договорката и какво ще е бъдещето на сдружението. Правителството на Бойко Борисов принася в жертва 3 млн. българи. Нашата цел – да защитим тези хора и националния интерес и националната сигурност ”, сподели Нинова.

Тя съобщи, че Българска социалистическа партия желае прекъсване на договорката с ЧЕЗ. „ Има отзиви, че такова е допустимо. По разпоредба номер 3 за лицензиране на дейностите в енергетиката, член 92 и по Закона за енергетиката. При разкриване на нова процедура нашата позиция е, че страната би трябвало да взе участие на пазарен принцип на равно с други купувачи и да кандидатства за закупуването на ЧЕЗ ”, съобщи Нинова.

Нинова разгласи, че Българска социалистическа партия ще се срещне с чешкия дипломат в четвъртък в 11.00 часа, с цел да му връчи писмо до чешкия министър председател по отношение на ЧЕЗ.

„ Зад ЧЕЗ стои чешката страна и е обикновено и българската страна да прояви интерес какво се случва. Внесохме искане за чуване на следващия ден на премиера и да бъде първа точка в дневния ред на Народното събрание “, сподели водачът на Българска социалистическа партия.

По думите й политическата отговорност е персонално на премиера Бойко Борисов.

„ Искам да развенчая и още няколко неистини, негови, на екипа му за продажбата на ЧЕЗ. Защо се стигна до тук и каква е тяхната и неговта лична отговорност. Той споделя те продадоха ЧЕЗ. Някои през 2005 година През 2004 година 67% от сдружението е продадено от премиера Симеон Сакскобурготски. Не от Българска социалистическа партия “, съобщи Нинова. По думите й останалият пакет е продаден от Бойко Борисов. Нинова съобщи, че и в двата случая Българска социалистическа партия е изразила позиция „ срещу “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР