Искаме спешна намеса на Комисията за защита на потребителите (КЗП)

...
Искаме спешна намеса на Комисията за защита на потребителите (КЗП)
Коментари Харесай

Мартин Димитров: В България има пълен провал на регулаторите

Искаме незабавна интервенция на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) за индексацията на цените на мобилните услуги. Това сподели пред публицисти в Народното събрание депутатът от " Продължаваме промяната - Демократична България " (ПП-ДБ) Мартин Димитров.

" Това, което видяхме от мобилните оператори, е ужасно тревожно. Инфлацията в България е една и съща, не може единият оператор да желае 9,5% нарастване, а другият 4% нарастване на цените. Това е неуспех на регулирането ", съобщи Димитров.

За последните три години КЗП за нелоялни практики е наложила обща санкция на всички мобилни оператори от 544 000 лева На 68 санкции междинният размер на санкцията е 8000 лева С такива санкции не могат да се трансформират и глобяват нелоялни практики, акцентира депутатът.

Според Димитров е доста е значимо още преди България да стане част от Еврозоната регулаторите да бъдат заменени, подсилени и да станат работещи. Хърватия сполучливо възприе еврото, а в този момент отбелязва ниска инфлация, най-високия напредък на приходите в Европейски Съюз. И това е с помощта на добре работещите регулатори в страната. Трябва да създадем същото, безапелационен е Мартин Димитров.

Регулаторите ще бъдат заменени, откакто имаме механизъм за това по какъв метод ще стане, сподели на собствен ред Ивайло Мирчев от ПП-ДБ. Според него първо би трябвало да има нормативни промени и по-късно лични смени. Регулаторите не работят в интерес на обществото и не усъвършенстват конкурентната среда в България, счита той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР