Искаме от Басейнова дирекция 10 хиляди кубика за януари и

...
Искаме от Басейнова дирекция 10 хиляди кубика за януари и
Коментари Харесай

„Стомана“ иска 10 000 кубика за черни дни

Искаме от Басейнова дирекция 10 хиляди кубика за януари и 20 хиляди кубика за февруари, ще ги използваме единствено при сериозна обстановка. Това съобщи пред БНР Константин Стаменов, член на борда на " Стомана Индъстри " АД.

По думите му това са минимални количества и даже да им разрешат, те ще са запаса и може да не ги употребяват, увери той и добави: " Тези количества няма да навредят на потреблението на вода в град Перник ".

Изказването на Стаменов идва ден откакто синдикатите написаха писмо на Борисов, с което желаят вода за предпреятието, защото различните източници са замръзнали и мощностите може да спрат.

Кметът на перник обаче съобщи, че е твърдо срещу.

Стаменов увери, че предприятието също е на воден режим, само че все пак извършва проекта си на произвеждане и следва набелязани ограничения, с цел да не се стига до сериозни обстановки.

" Стомана " не е източила язовир " Студена ", тъй като потреблението на предприятието е окол 3% от потреблението на града, съобщи Стаменов. 4-5 % от това количество, което е влезнало през нашите водомери, е препродадено на други компании.

" Нормално е в една индустриална зона инфраструктурата да е на един притежател, а към тази инфраструктура от преди 30-40 години да са останали свързани компании на други юридически лица и ние им подаваме вода, само че това са алегорични количества ", сподели Стаменов.

Относно информацията в медиите, че " Стомана " е търгувала с доставки на вода от язовир " Студена " на 16 сдружения, намиращи се на нейна територия, той сподели, че в интервал на рецесия е обикновено да се появят всевъзможни благоприятни условия. Обясни, че спомагат на прокуратурата и са подали всевъзможни документи. Според Стаменов нямало нарушаване.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР