Искаме от Агенция пътна инфраструктура да ни бъде предоставен договорът

...
Искаме от Агенция пътна инфраструктура да ни бъде предоставен договорът
Коментари Харесай

Елена Йончева пита: Шефът на Автомагистрали ЕАД бил ли е съдружник на Гинка от Пазарджик?

" Искаме от " Агенция пътна инфраструктура " да ни бъде възложен договорът сред АПИ и държавната компания " Автомагистрали " за възлагане на строителството на Автомагистрала " Хемус ". Искаме и от Министерство на регионалното развитие да ни бъдат предоставени рамковите съглашения сред държавното сдружение " Автомагистрали " и компаниите, които ще строят правите от аутобана. " Това съобщи представителят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Елена Йончева пред медиите откакто тя и група народни представители от левицата внесоха настояването в АПИ.

" Още на 10 октомври 2018 година някогашният шеф на АПИ Светослав Глосов споделя, че до края на 2018 година ще бъдат оповестени публичните поръчки за строителството на Автомагистрала " Хемус ". Малко по-късно строителството се разпорежда на компании, без конкурс и социална поръчка ", сподели Йончева.

Според нея имаро обосновано подозрение, че това е образец - по какъв начин една държавна компания, в тази ситуация " Автомагистрали ", се употребява като черна кутия за разпределение на милиарди левове, което в модерна България е невиждано.

" Компанията няма потенциал за построяването на автомагистрала " Хемус ".  Финансовите й резултати за 2017 година са влошени. Изпълнителният й шеф Стоян Беличев до момента не е заставал пред медиите и нашият въпрос е - дали е правилно, че той е някогашен съучастник с Гинка Върбакова ", попита Йончева. 

Тя напомни, че в края на предходната година няколко строителни компании проведоха митинг с хиляда машини в София против настояването на опозицията за инспекция на качеството на автомагистралите.

" Малко по-късно, същите компании получиха без публични поръчки, търг и конкурс един милиард триста и петдесет милиона лв. за построяването на автомагистрала " Хемус ", уточни още Йончева.

Зам.-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски изрази вяра час по-скоро да бъде получен отговорът от АПИ.

" Напомняме, че не сме се отказали от инспекцията от самостоятелна лаборатория на качеството на българските пътища и чакаме от АПИ да си свършат работата, а не с официални отговори да си мислят, че това ще бъде подминато. Ако нямат терзания, чакаме договорът да ни бъде възложен в границите на днешния или утрешния ден ", отсече Свиленски.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР