Искаме да участваме активно в реформирането на Шенген. България е

...
Искаме да участваме активно в реформирането на Шенген. България е
Коментари Харесай

Лиляна Павлова: Искаме да участваме активно в реформирането на Шенген

Искаме да участваме интензивно в реформирането на Шенген . България е изпълнила всички механически условия за присъединението към еврозоната и отлагането би било незаслужено. Това сподели министърът за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 Лиляна Павлова по време на полемика със студенти за бъдещето на двете страни в Шенген, която се организира след лекцията й в Националното учебно заведение по политически и административни науки в Букурещ. Лекцията бе на тематика: „ Първото Българско председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 – цели и провокации “. Това оповестиха от пресцентъра на министерството.
Българският министър получи поддръжката на румънския й сътрудник, министърът по европейските въпроси на Румъния Виктор Негреску, който също се включи в полемиката за бъдещето на Европа със студентите. Седем години изпълняваме техническите критериите за Шенген, службите ни са екипирани с най-съвременна техника и границите ни са едни от най-защитените, сподели той и предложения европейски политици да ревизират по какъв начин страните ни пазят ползите на съюза .
Много години сме съседи, имаме положително съдействие, само че в този момент повече от всеки път би трябвало да сме обединени и да пазиме общите си цели, сподели министър Павлова пред студентите. Имаме мостовете сред хората, в този момент би трябвало да изградим и мостовете сред страните , означи тя и срещна студентите с девиза на Българското председателство „ Съединението прави силата “. Тя срещна студентите с целите на нашето председателство и упоритостта ни Западните балкани да получат ясна европейска вероятност. Министърът се спря и на бъдещите общи цели на България и Румъния като опазване на кохезионната политика за по-бедните страни и опциите за развиването на Дунавското и Черноморското съдействие.
Преди лекцията министър Павлова беседва с ректора на Националното учебно заведение по политически и административни науки проф.Ремус Прокопие. Те се договориха да предизвикват необятна балканска среща, отдадена на опциите за съдействие сред балканските университети. Преподавателят означи, че имат студенти от целия свят, в това число от Африка, Близкия Изток, Китай и Русия, само че нямат студенти от България, Сърбия или Гърция, страни, които са на ръка разстояние едни от други.„ Важно е да приказваме между тях, значимо е да действаме дружно “, сподели проф. Ремус Прокопие.
Министър Павлова е на посещаване в Румъния за присъединяване в шестото издание на „ Букурещкия конгрес 2017 “ - едно от най-престижните събития в календара на румънската столица. Тя е поканена като специфичен гост-лектор в панела „ Възвръщайки темпото си – Европа гледа напред “. Дискусията с присъединяване на българският министър за Българското председателство през днешния ден следобяд се чака да засегне икономическите и политическите трендове на национално, районно и интернационално равнище.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР