Искам децата да станат добри българи и шампиони - това

...
Искам децата да станат добри българи и шампиони - това
Коментари Харесай

Златната Стойка Кръстева след поредната награда: Искам децата да бъдат добри българи!

" Искам децата да станат положителни българи и първенци " - това съобщи олимпийската ни шампионка в Стойка Кръстева на конференция в " Пресклуб България ".
Родната състезателка бе наградена със " Златна ръкавица " за извънреден принос към българския спорт и във връзка прекратяването на спортната си кариера. На събитието участваха още президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински, ръководителят на състезателен клуб Локомотив Даме Стойков и персоналният треньор на Кръстева Борислав Георгиев.
" Това е един дълготраен труд. Децата се разрастват с всеки минал месец, това е с помощта на този екип – господин Инински, състезателен клуб Локомотив, към този момент са може би към 110 деца. Надяваме се много от тях да се потвърдят по надпревари и да вървят по нашите стъпки, с каквото мога, ще им оказвам помощ. Мисля, че е настъпил моментът, в който си давам равносметка и това беше верният миг да приключа своята кариера ", стартира Кръстева.
" Това, че аз съм станала олимпийски първенец не ми дава преднина пред другите треньори, а ме окуражи, че мога да бъда и добър треньор. Това е първата стъпка, веселя се, че ми е подадена ръка, оттук-нататък зависи от мен да се потвърдя. Първо, желая децата да станат едни положителни българи – първо, да бъдат положителни, второ да бъдат в действителност българи, да ценят нашата страна и да останат тук. От позиция чисто спортно-технически като треньор, желая колкото се може повече първенци, олимпийският връх ще е най-голямата наслада ", добави тя.
Президентът на БФ Бокс Инински пък е уверен, че съдействието му с Кръстева ще способства за нови огромни триумфи в българския бокс: " Годината стартира както постоянно динамично. И мъжкият, и женският народен тим са на лагер на Белмекен, следва ни шампионат " Странджа ". Каквото и да кажа за Стойка, ще е малко. Слагайки завършек на своята кариера, това е едно ново начало. Аз съм уверен, че нашето съдействие води до огромни резултати, ние знаем по какъв начин да си вършим работата, а и си я обичаме, поисквам й триумф. Ще създадем най-хубавото, което ще способства за триумфите на българския бокс ".
" Това са единствено планове, нито е гласувано, занапред ще се преглежда. Излишно е да се разяснява на този стадий, аз персонално не считам, че ще изкарат бокса от олимпийското придвижване. Готвим се за Париж 2024, и младежите, и мъжете са на подготовка – това е много дълъг и изтощителен развой, само че имаме ясни краткосрочни и дълготрайни цели. Целта за 2022 година е постоянно една – оптимално положително показване и възхваляване на България ", разяснява той и възможното изключване на бокса от олимпийската стратегия през 2028.
" За да има високи резултати, би трябвало да сме финансово обезпечени. Всичко в Локомотив е безплатно, децата могат гратис да посещават залата. За нас това е благосъстояние, от 110 деца най-малко 10 ще станат международни първенци. Всички деца желаят да бъде към Стойка, за мен е чест да работя с олимпийски първенец ", пък показа персоналният треньор на Борислав Георгиев.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР