Искам да се обърна към членовете и симпатизантите на ГЕРБ:

...
Искам да се обърна към членовете и симпатизантите на ГЕРБ:
Коментари Харесай

Важните новини във ФАКТИ на 12.10.2022 г.


Искам да се обърна към членовете и симпатизантите на ГЕРБ: При тези безчовечен удари по цивилен обекти в Украйна смятам, че даже и артистичната натура на Вежди Рашидов, който постоянно е показал желанието си за разговор и съгласие, само че в този момент при тази експанзия, тези правила, които и ние сме спазвали в предишното, са несъвместими.

Политическа пушилка. Така в изявление за " Още от деня " Румен Йончев от " Български напредък " дефинира проблема към наличието на съветския дипломат Митрофанова на първото пленарно съвещание на 48-ия парламент.

Русия е страна-агресор. Не съм сигурен дали дипломат Митрофанова би трябвало да извършва тази функционалност, камо ли да участва на откриването на новия парламент. Ще внесем такова искане. Ако не бъдем чути, в краен случай няма да присъстваме в Народното събрание (НС). Това съобщи Владислав Панев от " Демократична България " (ДБ) в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

Не водим неофициални диалози с другите партии за сформиране на кабинет. Националният съвет излезе с ясно решение, че сходни договаряния няма да се водят на този стадий. Надяваме се ГЕРБ като първа политическа мощ да успее да се оправи с отговорността, която ѝ е упълномощил гласоподавателят. Това съобщи в студиото на „ Денят онлайн ” по NovaNews Радослав Рибарски от „ Продължаваме промяната ”.

В тази обстановка, би трябвало да се търсят най-хубавите експерти. Председателят на Народното събрание (НС) няма право да приказва, той единствено води съвещанията. Аз имам мнение по разнообразни въпроси. Росен Желязков има по-голям административен опит от мен и ще е по-добър ръководител. Аз ще гласоподавам за него. Това съобщи Радомир Чолаков от ГЕРБ в предаването „ Денят онлайн “ по NovaNews.

Най-добрият вид е да имаме ръководеща коалиция, която да одобри нов бюджет приспособен към политиките, които да следва. Ако не бъде формирана ръководеща коалиция ще чуем гласове, че служебното държавно управление би трябвало да внесе бюджет и Народното събрание да го одобри. Това ще бъде една от най-големите неточности. Това съобщи финансистът Милен Велчев в предаването " Лице в лице по bTV.

Това е опит от " Промяната " да бъда сплашен със службите, тъй като съм изнасял класифицирана информация. Тази информация не е класифицирана. Г-н Сабрутев една година е бил народен представител и не знае законите. Аз не експортирам класифицирана информация, тъй като най-малкото " Булгаргаз " нямат такова деловодство. Аз попадам в частта от закона, съгласно която експортирам информация, с която мога да защитя публичния интерес, тъй като този интерес е нарушен. Г-н Сабрутев да седне и да прочете закона.

На вчерашната среща в Народното събрание беше показан лист с оферти кои публични лица да бъдат поканени на тържественото съвещание на 48-ото Народно заседание, в който фигурираше госпожа Митрофанова като дипломат на Руската федерация в България. Това сподели в предаването " Лице в лице " по bTV Надежда Йорданова от " Демократична България " (ДБ), някогашен министър на правораздаването.

За да няма отново сюрпризирани от кръга към Нинова: след последното съвещание на Народно събрание на Българска социалистическа партия, сезирах способените органи за следващите нарушавания на законите в страната и Устава на Българска социалистическа партия.

Не е работа на един български политик да се занимава с дипломация, разяснява пред БНР Вежди Рашидов от ГЕРБ във връзка полемиката преди старта на Народното събрание дали да бъде поканена посланичката на Руската федерация Елеонора Митрофанова на тържественото разкриване на 48-ото Народно събрание.

Съдържанието, вложено в пътното платно на Автомагистрала " Тракия ", не дава отговор на оповестеното и е със " подозрително качество ". Това оповестиха на взаимен брифинг служебният министър на Министерство на вътрешните работи Иван Демерджиев и министърът на районното развиване и благоустройството Иван Шишков, които дадоха изясненост до каква степен са стигнали инспекциите на ремонтите по Автомагистрала " Хемус " и Автомагистрала " Тракия ".

Корнелия Нинова, Борислав Гуцанов и Гергана Алексова-Великова не се явиха на разпит при прокурор Георги Иванов по жалбата на Кирил Добрев в Софийската районна прокуратура, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Както постоянно съм казвал, измежду нас българите има една ужасяваща каста хора, които владеят страната и я грабят главно с съветската тирания дружно. Грабят ни през газ, горива, електрическа енергия, след това основават компании да перат откраднатите пари и да крадат еврофондове. България е Мордор на посткомунистическите и съветски обири.

Няма да се завръщам в Министерството на културата. Имам работа в ателието си. Това съобщи пред Нова нюз депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов. Той ще е най-възрастният депутат в новия парламент.

" Прекалено надалеч отидохме в разделянето и омразата. България е на всички, без значение от нашите убеждения, по тази причина трябват мъдрост и примирение. Да приказваш за корупция без доказателства е уязвимост в политиката. Няма прокажени партии, няма потвърдена корупция в ГЕРБ. Станахме очевидци на нещо доста грозно - съдружни сътрудници се назовават мутри и корумпирани. Има личностна фиксация към Иван Гешев вид " стани да седна ". Не можаха да го смъкват, тъй като беззаконието не е политика. Той ги победи със законите ", съобщи той.

Според него липсва промяна в правосъдната власт, с цел да има правораздаване и истина. " Промяната на системата е гражданска война, другото е да си подмятаме яйчица. Така че да сведат глави - другояче ще има мантра - бездарието не е недостатък, само че е скотщина. Управлението на кабинета " Петков " ни направи врагове на Русия. Много сме мънички да им се " дръвчим ". Можем да имаме позиция, без да го вършим. Ако има нови избори, не е добре за България. Липсата на разсъдък ще направи бели, а омразата поражда ненавист и няма да има край ", счита Рашидов.

По думите му предните ръководещи не са създали нищо.

" Смених отоплението си от газ на климатици и това ми коства кофа с пари ", сподели той.

" Завърнах се в политиката, тъй като се нагледах на инфантилност, бездарие и доверчивост. Борисов в никакъв случай не ме е отпращал от ГЕРБ. Загубихме Пловдив, искахме да си го върнем и взех решение да оказа помощ ", разкри Рашидов.

Служители на ГДБОП и Агенция " Митници " са иззели документи и видеозаписи от Свободна зона - Русе в търсене на товара, посочен от Кремъл като гърмеж, предопределен за Кримския мост, заяви БНР.

Атанас Пеканов, длъжностен вицепремиер по ръководство на европейските средства, разкри детайлности за Експертния съвет по стопанска система. Той съобщи пред Българска национална телевизия, че е редно България да се възползва от хората, които са включени в него.

До края на мандата ни следва да се вземе решение елементи от граничния пункт " Капитан Андреево " да придобият статут на стратегически обект от голяма важност за Националната сигурност. Това заяви министър председателят Гълъб Донев преди постоянното съвещание на Министерския съвет, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус ".

" Целта е ясно да върнем качеството на контрола на стоките, които влизат в Европейския съюз. Няма да допуснем българската граница, която е вътрешна граница на Европейския съюз, да се употребява за вътрешно-политическа приложимост ", безапелационен бе той.

Премиерът бе безапелационен, че мястото на България е в Шенгенското пространство.

Скандалът с наличието на Митрофанова в първия парламентарен ден има доста аспекти.

Бившият шеф на Столичния КАТ Тенчо Тенев регистрира повече случаи на чиновници на Министерство на вътрешните работи, които се качват зад кормилото използвали алкохол и под въздействието на опиати. По-думите му контролът, упражняван от директните ръководители, е измършавял.

Около един милион пенсионери не са получили никакво нарастване на пенсиите си. Това изясни пред NOVANEWS икономистът Мика Зайкова.

„ Ежегодно държавното управление подвига минималната пенсия. Главно хората, които имат минимални пенсии, са ощетени. Правителството додава на хората, които имат цялостен трудов стаж ”, сподели още Зайкова.

Пенсиите на доста хора са под 467 лева Линията на беднотия в страната е 413 лева

„ Най-бедните са най-ощетени. В същото време, това са хората с минимален принос. Учителите да вземем за пример, които са се пенсионирали преди 2007 година, получават оскъдни пенсии - към 180-200-230 лева ”, посочи икономистът.

Тези обаче, които са се пенсионирали през 2021 година, са получавали по-големи заплати и надлежно получават по-високи пенсии.

190 000 ваксини против сезонен грип са доставени у нас и до края на седмицата ще бъдат разпределени към персоналните лекари.

Министърът на защитата Димитър Стоянов ще вземе присъединяване в срещата на министрите на защитата на страните членки на НАТО, която ще се организира на 12 и 13 октомври 2022 година в Брюксел, Белгия.

Форумът ще очертае тактиката и осъществяването на решенията, свързани с възпиращия и защитителен капацитет на НАТО, взети на срещата на върха в Мадрид през юни 2022 година

Министрите на защитата ще обсъдят основни въпроси от дневния ред на НАТО, свързани с рисковете в подтекста на войната в Украйна и последствията за сигурността на страните-членки.

По време на срещата ще се организира работна вечеря с министъра на защитата на Украйна. Ще се организира съвещание, на което ще бъдат прегледани задачите и интервенциите на Алианса, с присъединяване на висшия представител на Европейски Съюз по външните работи и политика за сигурност Жозеп Борел.

На 14 октомври, след привършване на форума, ще се организира среща на министрите на защитата от формата „ Букурещ-9 “ (B-9), с присъединяване на секретаря по защитата на Съединени американски щати Лойд Остин.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР