Искам да представя данни за фискалния резерв, които лесно могат

...
Искам да представя данни за фискалния резерв, които лесно могат
Коментари Харесай

Министърът на финансите обяви 10,9 млрд. лв. фискален резерв към 18 април

„ Искам да показва данни за фискалния запас, които елементарно могат да бъдат тествани ", заяви министърът на финансите Людмила Петкова в отговор на въпроси на публицисти. " При приемането и предаването на Министерството на финансите, някогашният министър на финансите, по своя самодейност, заяви, че фискалният запас е 9,9 милиарда лева Следобед, при инспекция от моя страна, се откри, че на 8 април фискалният запас е в размер на 6,7 милиарда лева ”, сподели тя, представена от Нова тв.

Петкова уточни, че разликата се дължи на следното -  1,6 милиарда лева са в следствие от решението на Министерски съвет за пазаруване заеманията на Топлофикация „ София ”, а другата част на изплащането на пенсиите. „ Вземанията на Топлофикация са анулирани, а парите са върнати в бюджета. Към 18 април фискалният запас е в размер на 10,9 милиарда лева ", сподели тя.

Петкова уточни, че фискалният запас е променлива големина, само че е значимо, когато се оповестяват данни, да се указва за кой интервал са те. Тя сподели, че има проект за повишение събираемостта на приходите. „ Следващата седмица имам среща с комисаря по икономическите въпроси в Брюксел ”, добави министърът.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР