Искам да поздравя цялото олимпийско семейство в България с нашата

...
Искам да поздравя цялото олимпийско семейство в България с нашата
Коментари Харесай

Стефка Костадинова: Заслужаваме нашето място по света и го доказваме всеки ден

Искам да поздравя цялото олимпийско семейство в България с нашата 100-годишнина. Годишнина която потвърди и сподели, и занапред ще демонстрира какво може българския състезател, какво може българския дух и всички би трябвало да станем на крайници, тъй като тези хора написаха със златни букви имената си освен в българската история, а и в международния спорт. Тези хора заслужават овации. Това сподели ръководителят на БОК Стефка Костадинова, която гостува в предаването " Арена спорт " във връзка вековния празник на организацията.

Тя акцентира, че България е една от първите страни, които са възстановили олимпийските игри през 1896 година.

" В новия век нещата се смениха, младото потомство са доста по-добри от нас, тъй като те са над нещата, те не си пълнят главите с политика. Тепърва младежите ще демонстрират своите благоприятни условия ", изясни Костадинова.

" Мисля, че следващата година на Олимпийските игри в Париж още веднъж ще се радваме, уповавам се, когато си идваме от Париж да взимате изявленията от всички златни девойки и момчета, от тези, които знаят че олимпийските игри са каймака на една спортна кариера ", съобщи ръководителят на БОК.

" В Токио доказахме че не е значима броя, а качествата. Борбата и щангите занапред стартират предолимпийските квалификиции и се надявам да са здрави, и да се борят до край и да завоюват квоти за Париж 2024 ", сподели още Костадинова.

Тя не пожела да уточни своя любимец за орден от Олимпийските игри в Париж.

" Най-важното е нашите състезатели да не се плашат от имена, там всички са на един старт, там ти отиваш, побеждаваш, взимаш си златото и казваш сбогом. Не мога да посоча име, те си знаят, не желая да ги товаря с упования ", изясни именитата българска лекоатлека.

" Париж ще бъде по-различен от Токио с това, че е по-близо до България. Генерално е по-различен с това, че смениха каратето с брейка. Тогава нямаше война, а в този момент има война, нямаше и ковид. Спортът сплотява и всеки един състезател би трябвало да взе участие на олимпийски игри. Аз съм за това на олимпийски игри да вземат участие всички спортисти /включително тези от Русия и от Беларус/ ", съобщи Костадинова.

" Боксът би трябвало да остане в олимпийската стратегия, ние имаме доста първенци и е доста хубав и гръмък спорт. Заслужаваме нашето място по света и го потвърждаваме всеки ден ", съобщи още Костадинова.

Вижте цялото изявление във видеото!





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР