Искам да изразя съболезнования към родителите на загинали в катастрофи.

...
Искам да изразя съболезнования към родителите на загинали в катастрофи.
Коментари Харесай

Ще предприемем такива мерки, от които нарушителите на пътя да ги заболи

Искам да изразя съболезнования към родителите на починали в произшествия. Искам да им благодаря, тъй като пристигнаха през днешния ден тук. Те споделиха, че не могат да върнат децата си, само че най-малко желаят да употребяват това, което са научили около персоналната си покруса, да оказват помощ това да не се случва повече. 

Това съобщи министър-председателят акад. Николай Денков, след изключителната среща по проблемите на пътната сигурност, проведена в Министерския съвет. В нея взеха присъединяване представители на прокуратурата, Националното съдружие на общините в Република България, народни представители, Столичната община и родители на починали в произшествия.

" Обединихме се, че първо би трябвало да се преборим с възприятието на безотговорност да изчезне измежду тези, които ръководят коли. Има доста хора, които считат, че всички им се поставя, тъй като са видели, че могат да останат безнаказани. Това възприятие е прояло цялата ни система. Има доста хора, които считат, че всички им се поставя, тъй като са видели, че могат да останат безнаказани, да не получат санкциите. Ако са създали тежък случай - да минат с условна присъда. Пробите и техническите експертизи да се бавят с месеци, а делата - с години ", посочи министър председателят.

Той добави, че е било разисквано тази процедура за по-леки присъди, да бъде прекъсната час по-скоро. „ Всеобщо е мнението, че мярката с отнемането на коли, към този момент дава резултати. Трябва да се подхващат такива ограничения, от които причинителите да ги заболи. Да знаят, че в случай че създадат нарушаване, след 5 минути може да получат известие, че ще бъдат санкционирани ”, уточни акад. Денков.

Премиерът акцентира, че общините от дълго време оферират да работят с органите на Министерство на вътрешните работи, да се употребяват техните камери, заяви novini.bg. „ Един голям запас, който го има налице, да се употребява ”, изясни Денков.

На срещата е било разисквано и по какъв начин да се форсира вземането на пробите и до седмица, най-вече 10 дни, да са ясни.

Над 210 хиляди нарушавания за превишена скорост са регистрирани от началото на годината в София от Пътна полиция. Дрогираните водачи, които са хванати в столицата за първите осем месеца са 680, заяви комисар Николай Крушарски, шеф на Пътна полиция в Столична дирекция на вътрешните работи.

С близо 50 хиляди повече са водачите, карали с превишена скорост по пътищата на София, спрямо предходната година, сочат данните на столичната полиция.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР